Champignons zijn bij heel veel mensen geliefd. Een lekkere pasta of rijst met champignonsaus valt dus bij velen ook in de smaak! Met dit recept maak je een gezonde champignonsaus, dus zonder zakjes. Lekker puur en gezond!
Wat heb je nodig voor deze gezonde champignonsaus?
- 2 aardappels
- 3/4 el amandelmelk
- 250 gram kastanje champignons
- 500 gram witte champignons
- 1 ui
- 2 takjes verse tijm
Hoe maak je het?
Allereerst schil je de aardappels en kook deze tot en met ze gaar zijn! Dit is zo’n 20 minuten. Daarna ga je aan de slag met de champignons. Snijd deze allemaal in schijfjes! Pers vervolgens de knoflook en snijd de ui in stukjes. Fruit dit in een verwarmde pan met olie, doe dit voor 15 a 20 minuten.
Ondertussen zullen de aardappelen gaar zijn, dus giet deze eerst eventjes af. Doe vervolgens de aardappelen in een blender met wat amandelmelk. Blend dit tot een zachte massa! Voeg nu de tijm aan de champignons toe. Het kan zijn dat er wat water nu in de champignonsaus zit, giet dit zo nodig af.
Voeg vervolgens de aardappelpuree bij de champignonsaus! Meng alles goed door elkaar en haal de champignonsaus van het gas en laat de saus eventjes staan. Eet smakelijk!
—
(red) Annemiek van MOOIgezond heeft dit lekkere gezonde recept met ons gedeeld. Dank je wel!
Boekentips als je graag groenten eet:
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter