Voor mijn darmen (en dat zal voor meer mensen gelden) is het beter om niet te veel rauwe groente te eten in een salade. Dus ben ik op zoek gegaan naar een andere optie. Mijn dochter is gek op aardappel en nu heb ik een combinatie van salade met rösti gemaakt, zonder dat het te vet is.
Rösti uit de oven is namelijk minder vet dan als je het bakt. Je hebt natuurlijk wel vetten nodig, maar dan wel goede vetten. Dat komt ook goed bij dit recept, want we combineerden dit gerecht met forelfilet. En een forelfilet is absoluut vet, maar heeft wel de juiste vetten!
Hoe maak je zelf rösti met forelfilet en salade?
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kilo vastkokende aardappelen
- 4 forelfilets
- zakje gemengde salade
- bakje cherrytomaatjes
- dille
- olijfolie, natuurazijn, zout en peper
Bereidingswijze:
Kook de aardappels tot ze bijna gaar zijn. Vervolgens kun je ze even af laten koelen en klein snijden. Ik gebruik daarvoor mijn supergemakkelijke hakmolen (te gebruiken zonder elektra). Maar met een mes is het natuurlijk ook prima te doen.
Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Spreid de aardappel uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel wat olijfolie en zout over de aardappelen. Zet het zo’n 20 minuten in de oven. De rösti is klaar als de aardappel een beetje aan elkaar gebakken is en lekker knapperig is.
Meng een beetje olijfolie en azijn door de salade, niet te veel hoor.
Maak een mooi rondje op de borden. Verdeel hierover de sla, forel, tomaatjes en maak het af met wat dille.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter