Een crumble maken is een leuk nagerecht. Vooral niet te veel maken, want het is best een vullend nagerecht. Ik maak het soms ook als ontbijt, omdat ik gek op dit soort gerechten ben, maar niet altijd trek heb in een toetje.
Dit is een recept voor een zomercrumble. Gemaakt met aardbeien en appel. Ook lekker als tussendoortje!
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 flinke zoetzure appel in stukjes
- 200 gram aardbeien
- 70 gram palmsuiker
- 50 gram boter
- 70 gram speltbloem
- snufje zout
Bereiding zomercrumble
Meng de aardbeien en appelstukjes door elkaar en verdeel deze over de ovenschaaltjes. Meng de boter, palmsuiker, bloem en zout in een aparte schaal door elkaar. Kneed dit met je handen tot een mooi kruimelig deeg, verdeel het kruimeldeeg over de schaaltjes fruit.
Bak de mini crumbles in de oven, 20 minuten op 200 graden.
Tip: heb je geen kleine schaaltjes, kies dan voor een grote platte ovenschaal. Of kijk eens bij fonq.nl voor een leuke mini braadpan van Le Creuset.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter