Stracciatella betekent in het Italiaans een klein stukje of lapje. Het wordt ook gebruikt in andere gerechten maar het stracciatella ijs is natuurlijk verreweg het bekendst. De ijscoman in Italië mengde de warme vloeibare chocolade met het vanille ijs.
De chocolade stolt dan direct waardoor er kleine stukjes chocolade in het ijs komen. Heerlijk!
Wij hebben een gezondere versie gevonden, want in een klein bakje van 150 gram kunnen al snel 6 suikerklontjes zitten! Niet echt verantwoord en al helemaal niet geschikt wanneer je op je gewicht let of een paar kilo wilt afslanken.
Mijn tip: maak je eigen stracciatella kwark zonder toegevoegde suikers!
Ingrediënten voor een bak:
- 500 gram magere kwark
- ½ reep pure chocolade (ten minste 72% cacao)
- eventueel 1 theelepel zoetstof (Stevia)
Bereidingswijze:
Doe de magere kwark in een bewaarbakje. Roer de zoetstof goed door de magere kwark. Leg een rasp op de bak en rasp de chocolade tot de helft van de chocoladereep over is. Roer alles nog eens goed door.
Je eigen gemaakte verantwoorde stracciatella kwark zonder suiker en met veel eiwitten is nu klaar. Een portie is ongeveer 150 gram en ideaal als tussendoortje.
Tip: je kunt natuurlijk ook variëren met Griekse yoghurt.
Geniet ervan!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter