Gisteren kregen we het kookboek De Paleo Chef toegestuurd. Ik ben de grootste fan van dit soort kookboeken, dus ik nam ‘m gelijk mee naar huis om heerlijke gezonde recepten te testen.
Afgelopen weekend had ik al boodschappen gedaan, dus mijn missie aan de slag met nieuwe recepten met ingrediënten die ik in huis had.
Er stond een recept in voor fish & chips. Dat recept heb ik gebruikt ter inspiratie voor eigen gezonde vissticks.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600-800 gram kabeljauw, of andere stevige witte vis
- 3 eieren
- 200 gram amandelschaafsel
- handje boekweitmeel of andere bloem
- zout en peper naar smaak
- flinke lepel kokosolie om in te bakken
Bereiding
Snijd de vis in gelijke reepjes en doe er de zout en peper over. Maal het amandelschaafsel met de staafmixer fijn. Mocht er een klein stukje noot heel blijven, geen probleem. Klop de eieren. Pak drie platte schaaltjes en doe in één kom de meel of bloem, in één kom de eieren en de laatste kom het fijngemalen schaafsel.
Dip de vis in de kommen in volgorde:
- meel of bloem
- eieren
- amandelschaafsel
Druk het schaafsel even aan, zodat het niet loslaat tijdens het bakken. Vervolgens kun je deze vissticks bakken in het kokosolie.
Wij hebben bij deze gezonde vissticks een broccolipuree gegeten uit een ander paleokookboek: het Paleo Kookboek.
Lees ook waarom kokos gezond is om in te bakken.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter