Deze verse soep is gemaakt van twee hele gezonde ingrediënten: broccoli en knoflook. Verder zit er ook nog kerrie in. Dat is goed voor je algehele gezondheid. Maar de soep is vooral ook heel erg lekker. Dat is natuurlijk ook heel erg belangrijk.
Ingrediënten voor een pan soep
- 6 tenen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 flinke stronken broccoli
- 1 theelepel kerrie
- 1 liter groentebouillon
- zout & peper naar smaak
Bereiding
Doe de olijfolie in een steelpan. Voeg de knoflook – ongepeld in de pan. Pof de knoflook op deze manier zo’n 4-5 minuten. Snij ondertussen de broccoli in stukken. Ook de stronken kun je in stukken snijden.
Haal de gepofte knoflook van het vuur en gebruik 2 – 3 eetlepels knoflookolie in de soeppan voor het begin van de soep. Bak de kerriepoeder zo’n 2 minuten in de knoflookolie. Voeg de bouillon en broccoli toe. Kook de broccoli in zo’n 7 minuten gaar.
Verwijder de knoflook uit de schilletjes en gooi het in de soep. Pureer alle ingrediënten met een staafmixer. Serveer het in een groot bord en je kunt een paar druppels knoflookolie toevoegen voor iets extra’s. Lekker met een stukje bruin stokbrood.
Goede staafmixer is essentieel
Sinds kort heb ik een nieuwe staafmixer met veel verschillende standen. Dat is heel fijn voor het langzaam pureren van soep. Dan vliegen de spetters niet door de keuken. Zelf heb ik gekozen voor een Phillips staafmixer.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Vanessa zegt
Tip wel gelijk alles opeten. Ik had wat bewaard en wilde ik dat een dag later als lunch nemen. Dat was Geen goed plan. De knoflook is gaan werken…