We werden benaderd door Lucas via onze Facebook pagina. Hij was zo enthousiast over zijn recept voor makkelijke repen met havermout en pindakaas. In zijn blog (red: niet meer actief) kun je lezen dat hij het als tussendoortje eet, maar volgens mij ook goed als ontbijt.
Ingrediënten voor 8 repen
- 1 eetlepel kokosolie (+ om in te vetten)
- 3 rijpe bananen
- 1 eetlepel honing
- 2 à 3 eetlepels pindakaas
- 280 gr havermout
- 2 eetlepels lijnzaad
Extra nodig: vierkant bakblik
Bereiding
Bereidingstijd: 35 minuten (incl. 20 minuten oventijd)
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een vierkant bakblik in met kokosolie. Doe de kokosolie, honing en pindakaas op een laag vuur in een grote pan met een dikke bodem.
Prak de bananen goed plat. Haal de pan van het vuur als de pindakaas gesmolten is. Roer de bananen hierdoor. Als het goed gemixt is, dan kun je de havermout en lijnzaad hierdoor heen roeren. Je houdt een plakkerig deeg over.
Vet de ovenschaal in en doe het deeg hier in. Druk het plat met de bolle kant van een lepel. Zet het in de oven. Na zo’n 20 minuten is de koek klaar. Dat kun je zien door de kleur goudbruin is.
Laat de koek helemaal afkoelen en snijd dan in acht repen.
Calorieën per reep: 200
Ik ga het eens proberen met chiazaad i.p.v. lijnzaad, wegens mijn allergie voor lijnzaad. Lucas eet de repen als tussendoortje. Ik ga het zeker eten als ontbijt met zomerfruit er bij!
Laat een reactie achter