Dit is een heerlijk en erg makkelijk recept voor glutenvrije koekjes. Je maakt dit met Teff meel.
Teff is een gras- graansoort die voorkomt in Ethiopië en Eritrea. Daar gebruiken ze het al heel lang als voedingsbron en is sinds 2001 verkrijgbaar in Nederland. Het voordeel van teff is dat het gezonder is dan tarwe en mais. Er bestaat alleen maar volkoren teffmeel en zit bordervol met vezels. Het kan als alternatief worden gebruik voor tarwe.
Het bevat geen gluten, verteert langzamer en geeft je snel een vol gevoel. Een ander voordeel van deze graansoort is dat het een lage glycemische index heeft en daardoor bijdraagt aan een stabiele bloedsuikerspiegel.
Voedingswaarde teff
Een portie van 150gram zit 50% van de ADH aan vezels. Het bevat een hoge waarde aan vitamine B6 maar ook aan B2, B5 en vitamine K. Ook bevat teff veel eiwitten en mineralen (mangaan 892% ADH, magnesium, fosfor, koper, zink, kalium, seleen en calcium) waardoor het past in een vegetarisch dieet.
Gebruik
Je kunt teff net zoals elk ander meel gebruiken. Je kan het gebruiken in muffins en kokjes. Maar het is ook lekker om er pannenkoeken van te maken. Je kunt het ook goed combineren met ander meel. Vandaag stellen wij voor om hier snel en makkelijk teff koekjes van te maken!
Teff koekjes
Ingrediënten
- 1 appel
- 1 sinaasappel
- 100 gram teffmeel (150 gram als je stevige koekjes wilt)
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Pers de sinaasappel en doe deze samen met de appel en het meel in de blender en mix het tot een gladde massa (het moet wel stevig blijven).
- Gebruik een lepel om het beslag te verdelen over de bakplaat of gebruik 7 a 8 koek vormpjes. Je bakt de koekjes in 15 minuten gaar.
Dat wordt smullen, eet smakelijk!
Laatste berichten van Jessica Young (toon alles)
- Recept Valentijnssmoothie… - 31 januari 2016
- Recept glutenvrije Teff koekjes - 15 januari 2016
- Paleo Oliebollen, maak het zelf! - 29 december 2015
Syl zegt
Aaah, dit is een van die zeldzame pareltjes in receptenland 😉 Ga het gelijk proberen!