Mam, wil je dit vaker eten? Want dan eet ik makkelijk, vaker groente!
Is dat nou geen mooie reactie? Dat zei mijn 8-jarige dochter toen ik deze pasta gemaakt had. Ik heb het met courgettini gemaakt. Dan is het helemaal koolhydraatarm. Van haar mag dat de volgende keer dan wel gewone pasta. Dat zien we dan wel ;-)) Dit lust ze ook namelijk…
Dit recept zou zo passen in het kookboek, om kinderen meer groente te laten eten: Mama, mag ik nog een hapje? van Francesa van Berk.
Ingrediënten voor met 4 personen
- 400 gram uitgelekte diepvriesspinazie
- 400 gram (biologische) rundergehakt
- 100 gram Parmezaanse kaas + beetje voor over het bord
- 1 ei
- 2 tl. Italiaanse kruiden
- zout en peper naar smaak
- Olijfolie om in te bakken
- Beetje paneermeel om balletjes in te rollen
- 1 pak passata
- 1 blik tomatenblokjes
- Pasta of 2 courgettes voor courgettini
Bereiding
Mix de gehakt, de helft van de Italiaanse kruiden, zout en peper, het ei goed door elkaar. Mix vervolgens de spinazie er door en maak kleine gehaktballetjes, zo groot als een bitterbal. Rol de balletjes vervolgens door de paneermeel.
Verhit de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag. Bak daarin de balletjes voorzichtig bruin. Het is een voorzichtig klusje, want de balletjes zijn vrij slap door de spinazie. Met enige huisvlijt is het prima te doen. Als dit klaar is, warm je de passata, tomaten, de overige helft, zout en peper op in een steelpannetje. Het is een simpele saus.
Kook de pasta of maak de courgettini en maak het geheel af. Strooi nog wat verse Parmezaan er over en genieten maar!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter