De omslag van dit boek maakt mij gelijk al enthousiast. Wat is het mooi vormgegeven en ik ben meteen nieuwsgierig!
Het is niet alleen een boek met recepten, maar het is een wetenschappelijk boek over het hoe, wat en waarom van gezond eten. Dit vinden wij leuheuk!
Vandaag de dag worden er zo veel beweringen gedaan over wat goed en wat slecht. We zijn tegenwoordig ook wel informatiemoe omtrent gezonde voeding! Wat duidelijkheid van wat nou gezond is, is daarom erg fijn!
Dit team van 4 vrouwelijke diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers kijkt kritisch naar alle hypes omtrent het gezonde eetpatroon. Dit hebben zij vertaald naar haalbare adviezen en recepten. Al je vragen naar aanleiding van de hedendaagse voedingswetenschap worden in dit boek beantwoord!
De inhoud
Het boek is onderverdeeld in:
- ontbijt
- lunch
- tussendoortjes
- drinken
- avondmaaltijd
Bij elke categorie beantwoorden de auteurs hele herkenbare vragen! Bij elke categorie zit er dus een stukje wetenschap bij. Daarnaast staan er in het boek ook altijd een aantal lekkere basisrecepten voor inspiratie. Een prachtig boek waarbij wetenschap wordt gecombineerd met ontbijt, lunch en avondmaaltijdinspiratie!
De auteurs
De auteurs bestaan uit vier vrouwen die allemaal op hun eigen manier bezig zijn met gezonde voeding. Jolien Klamer is (sport)diëtist en gezondheidswetenschapper. Marijke Berkenpas is klinisch diëtist, voedingswetenschapper, docent in het VUmc en is initiator en eigenaar van het foodplatform iamafoodie.nl.
Liesbeth Smit is een kritische voedingswetenschapper en heeft veel belangrijke onderzoeken gedaan. Gaby Herweijer is diëtist, gezondheidswetenschapper, heeft haar eigen praktijk Voeding + Advies in en rond Amsterdam en is docent Voeding aan Hogeschool InHolland.
Een erg gespecialiseerd team met verstand van voeding en daarom kunnen zij ook schrijven als experts! Alle brandende en herkenbare vragen worden dus niet beantwoord met aannames, maar op basis van wetenschappelijk onderzoek. En dat maakt dit boek zo bijzonder en goed!
Een paar vragen
Om een beeld te schetsen van de vragen die behandeld worden in het boek, zetten wij er een paar op een rij:
- Wat is het gezondste graan: spelt, tarwe of haver?
- Waarom brood een stuk gezonder is dan de goeroes je voorhouden
- Is chocolade een ‘superfood’?
- Is lightfrisdrank echt zo slecht?
- Wat is het beste vet om mee te koken?
En dit zijn nog lang niet alle vragen die beantwoord worden… Door het boek te kopen krijg je natuurlijk antwoord op al deze vragen! De antwoorden zijn duidelijk geformuleerd en voor iedereen te begrijpen. Na iedere vraag komt er altijd een mooie foto en een handig recept. Het boek is top opgebouwd.
Deze handige wetenschappelijke informatie omtrent voeding helpt jou om gezonde keuzes te maken! De inspiraties in het boek helpen jou natuurliljk ook al een handje. ;-)) Er zit trouwens ook een Foodie-eetpatroon en een Foodie-weekplanner in het boek. Jij kan dus meteen aan de slag!
Praktische informatie
Boek: Eet als een expert
Ondertitel: met meer dan 150 makkelijke recepten
Auteurs: Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
Bladzijdes: 175 pagina’s
Prijs: € 19,99
Je kan het boek bestellen via Bol.com (zie het inkijkexemplaar!) of Ako.nl
Laat een reactie achter