Een nieuw trendy gerecht is een flammkuchen (in Duitsland erg bekend, hier wat minder). Het is vrij eenvoudig te maken, net zo makkelijk als zelf een pizza maken.
Je maakt het alleen met crème fraiche i.p.v. tomatensaus. Het is niet het meest gezonde recept dat we op onze site hebben staan, maar door de de groenten die ik erop verwerkt heb, wil ik het recept wel graag met jullie delen. Bovendien is het erg lekker en dat is ook belangrijk!
Ingrediënten
- 1 flammkuchen bodem van Tante Fanny
- 1 aubergine & wat zout om de aubergine te laten zweten
- 1 bekertje creme fraiche
- 1 flinke ui
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 3 el geraspte kaas
Ik gebruikte Kruid & Pit kaas met rozemarijn. Deze zat in de laatste Foodybox en daarom heb ik ‘m samen met de flammkuchen getest. En het was een lekker resultaat. Maar je kunt zelf ook experimenteren uiteraard, dat maakt het koken extra leuk!
Bereiding
Verwarm de oven voor, volgens de verpakking. Verdeel de creme fraiche over het deeg. Snijd de aubergine in mooie gelijkmatige plakken (ja ik gebruik weer mijn mandoline). Leg de aubergineplaken met wat zout een kwartiertje zweten. Dep het vocht eraf met een stukje keukenpapier. Snijd de ui in ringen (ook makkelijk met de mandoline).
Leg de ui en aubergine dakpansgewijs over het deeg en vervolgens een laagje kaas. Zet dit ongeveer 20 minuten in de oven.
Ook makkelijk vooraf klaar te maken voor drukke weekenden of met sportende kinderen rond etenstijd!
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter