Dit is één van mijn favoriete lunches. Een bietensalade met geitenkaas en pistachenoten. Een erg eenvoudig, maar ook lekker én gezond recept!
Gisteren plaatsten we nog een blog in hoeverre pistachenoten gezond zijn. Wat mij betreft mogen pistachenoten in veel meer recepten verwerkt worden!
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 1 of 2 gekookte bieten (ik vind 1 net wat weinig voor een complete maaltijd)
- handje pistachenoten
- 100 gram geitenkaas of 1 rol (deze heb ik gebruikt)
- scheutje honing of balsamico
Bereiding bieten-geitenkaas-salade:
Rasp de bieten of snijd ze in kleine blokjes. Verbrokkel de geitenkaas en strooi dit over de bietjes. Voeg daarna een handje pistachenoten toe (eerst pellen natuurlijk als dat nog niet gedaan is!).
Maak de bietensalade af met een dressing van honing (voor de liefhebbers van zoet) of wat balsamico.
En smullen maar!
PS Spoel je tanden wel even met water na het eten, want de kans op gekleurde rode tanden is groot.
PS 2 Heb je bieten teveel gekocht? Maak dan een lekkere bietenshake of bietensoep.
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Pijn aan één knie tijdens het fietsen: oorzaken, tips en preventie voor fietsers - 20 november 2024
- Hoe kan ChatGPT helpen met een gezondere levensstijl? - 17 november 2024
- Helpt ontzuren of ontgiften (detoxen) bij reuma of fibromyalgie? - 13 november 2024
Laat een reactie achter