• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Gezonde bietensoep met verse gember

Gezonde bietensoep met verse gember

Laatste update: 4 februari 2021 - Door Irene van Gent | Leestijd ca. 2 minuten

Bietjes zijn heel gezond. Ze worden sinds eeuwen gebruikt als medicijn bij ziektes die te maken hebben met het bloed of de ingewanden en spijsvertering. Een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat bietjes helpen bij een hoge bloeddruk. Bietjes kun je op veel manieren eten, zoals in deze gezonde bietensoep.

rode-bieten-soep-gember

Ingrediënten

  • 500 gram verse rode bieten
  • 1 ui
  • 1 liter groentebouillon
  • 10 gram verse gember
  • olijfolie
  • zure room
  • zout, peper

Extra benodigdheden: grote soeppan & staafmixer

Bereiding

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten kooktijd

Schil de bieten en snijd in kleine stukken. Hoe kleiner je de bieten snijd, hoe korter de kooktijd van de soep. Snijd de ui en gember klein.

Fruit de ui en gember glazig in olijfolie, voeg de bieten toe. Voeg dan de bouillon toe, zorg dat de bieten onder water staan.

Het kan lang duren tot de bieten gaar zijn, dus houd in de gaten of er nog voldoende bouillon in de pan zit. Als dat niet het geval is kun je wat water of bouillon toevoegen.

Kook door tot de bieten gaar genoeg zijn om te pureren. Pureer tot je een gladde soep hebt. Voeg zout en peper toe om op smaak te brengen.

Doe de soep in de kommen, schep er een lepel zure room op en een snuf peper en zout uit de molen.

Eet smakelijk

Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.

Bekijk ook het recept van Dayenne om gezonde bietenchips te maken.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Bietenshake met appel en gember
    Bietenshake met appel en gember
  • Soep van geroosterde bieten
    Soep van geroosterde bieten
  • Bieten-geitenkaas-salade, gezond lunchgerecht!
    Bieten-geitenkaas-salade, gezond lunchgerecht!
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Irene van Gent

Doordat ik aan yoga doe ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan. Gezond eten staat bij mij daardoor hoog in het vaandel! Ik ben me sindskorts steeds meer aan het verdiepen in de Ayurvedische keuken (keuken met genezende krachten). Ik maak zoveel mogelijk zelf, zo is ook mijn platform Thuis Maken ontstaan.
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)

  • Tomatentaart - 28 oktober 2015
  • Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
  • Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: bietjes, gastblog, gember, gezonde soep, groentebouillon, makkelijk, olijfolie, recepten, rode bieten, soep, ui, zure room

Lees Interacties

Reacties

  1. jola zegt

    1 augustus 2017 om 15:23

    ik neem aan dat de kooktijd van de soep geen 30 uur is 😉
    Ik ga hem eens uitproberen,

    Beantwoorden
    • Jenny zegt

      3 augustus 2017 om 12:58

      Scherp 😉 We hebben het aangepast, dank je wel!

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond
  • Je bent jong en voelt je ongelukkig. Wat kun je zelf doen?
  • Onschuldig blowen bestaat niet
  • Welke voedingsmiddelen zijn een natuurlijke pijnstiller?
  • Mooie glazen maken het helemaal af!

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven