Op vakantie komt het vaak voor dat je een dagje op pad gaat. Zo gingen wij in Frankrijk wandelen en dus ik op zoek in een van de kookboeken die ik mee had naar een lekker recept voor een goed gevuld Frans stokbrood. Het werd het Pan Bagnat uit het kookboek (H)eerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow. En dan met mijn eigen twist er aan ;-))
Dit goed gevulde brood met tonijn is niet alleen lekker op vakantie, maar ook heerlijk om als lunch mee naar het werk te nemen. Kies voor gezonde volkorenpistoletjes of speltbrood en maak dan zo’n heerlijk belegd broodje.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 (spelt)stokbrood, of 2 grote volkorenpistoletjes
- 1 blikje tonijn
- handje veldsla
- mosterd naar smaak (tussen 1 en 2 eetl.)
- 1 sjalotje of rode ui
- 1 eetl. kappertjes
- 8 zongedroogde tomaatjes
- basilicum
- 2 hardgekookte eieren
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Het is wel van belang dat je goed vers brood hebt. Zeker als je het meeneemt. Anders kan het brood klef worden. Kies hiervoor dus een goed vers brood. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor 2 kleinere broodjes. Maar in Frankrijk at ik natuurlijk stokbrood…
Snijd het brood in de lengte in tweeën. Smeer de mosterd aan beide zijden. Vervolgens verdeel je de overige ingrediënten over een van de twee helften. Doe de deksel er op en snij het brood in 2 porties. Het kan makkelijk zijn om een klein touwtje om het brood te binden of in een stukje bakpapier zoals ik had gedaan. Dan blijft het brood namelijk lekker vers. Doe er vooral geen vershoudfolie omheen. Dan heb je zeker slap brood. Dat is zonde.
Neem de lunch bijvoorbeeld mee in zo’n leuke koeltas van Reisenthel (leuker dan mijn tasje). Deze staat op mijn verlanglijstje!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter