Van mijn man mocht ik het geen eierkoeken noemen, want ze waren zoveel lekkerder dan de eierkoeken die je in de supermarkt of bij de bakker kan kopen. Maar toch, het is een recept voor suikervrije eierkoeken. Ze zijn nu echt favoriet bij ons thuis!
Het is echt makkelijk om deze eierkoeken zelf te maken, binnen een kwartiertje is het klaar. Daarom ook leuk om met kinderen te maken. En het is een verantwoord tussendoortje!
Ingrediënten voor 8 tot 10 eierkoeken:
- 4 eieren
- 3 eetl honing
- 200 gram amandelmeel
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- beetje citroensap
- beetje zout
Bereiding suikervrije eierkoeken:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten door elkaar. Maak mooie bollen op een vel bakpapier. Je kunt zelf bepalen hoe groot je ze maakt.
Vervolgens slechts 10 minuten in de oven en klaar is het!
Eet smakelijk!
Nog een paar tips voor suikervrije kookboeken met recepten:
- Suikervrije kindertraktaties van Miss Natural (of haar cursus Natuurlijk Suikervrij)
- Natuurlijk lekker bakken van Monique van der Vloed
- Daniel Green: het Paleo Kookboek
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Rozanne zegt
Kan je dit ook maken met gewone patentbloem?
Vanessa zegt
Hallo Rozanne,
Het is niet met gewone patentbloem te maken. Het is juist de smaak van amandelmeel dat het de smaak van heerlijke eierkoeken maakt. Denk wel dat je lekkere koekjes kan maken met deze ingrediënten dan. Denk dat je dan meer de smaak van roomboter/zandkoekjes krijgt. Ook lekker 😉
Veel bakplezier!
Vanessa
Marieke zegt
Wat een heerlijk en makkelijk te maken recept!
Bij de tweede keer heb ik het amandelmeel voor de helft vervangen voor havermout en er wat kaneel aan toegevoegd, in plaats van citroensap. Ook dat was heel lekker!
Barbara zegt
Ik ben totaal geen ster in de keukens, maar dit lukt en is heel lekker. Vandaag met blauwe bessen in muffinvormpjes gedaan. Resultaat super lekkere gezonde muffins en trots dat ik iets ‘gebakken’ heb;) . Dank je voor het delen van dit fijne receptje.
Linda zegt
Laat je het deeg rijzen? En druk je de bolletjes plat?
Vanessa zegt
Ik heb het deeg niet laten rijzen en de bolletjes niet platgedrukt. Ze lopen al redelijk uit elkaar. Maar mocht je iets platter wensen, dan kan dat natuurlijk altijd…