Wil je een dagje koolhydraatarm eten, maak dan dit heerlijke recept: bloemkool tabouleh met kabeljauw. Het staat met 15 minuten op tafel en zit vol met goede voedingsstoffen, onder andere uit de bloemkool!
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 bloemkool
- 15 kleine tomaten
- 20 gram platte peterselie
- 3 lente/bosui
- 1 citroen
- 2 el. goede smaakvolle olijfolie
- 4 kabeljauw filets
- handje pompoenpitten
- handje gehakte walnoten
- zout en peper naar smaak
Bereiding van de bloemkool tabouleh
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in een paar minuten beetgaar. Rasp de citroen en pers de helft uit. Snij de peterselie en bosui fijn. Rooster de pompoenpitten en walnoten in een droge koekenpan.
Als de bloemkool heeft gekookt, kun je ‘m met koud water afspoelen en de overige ingrediënten er door heen roeren (met uitzondering van de vis).
De vis even grillen tot deze gaar is en bij (of in kleine stukjes door) de tabouleh eten.
Zelf at ik in verband met een stofwisselingskuur dit recept zonder pompoenpitten en walnoten, vandaar dat je deze niet op de foto ziet. Maar als de kuur voorbij is, ga ik het zeker weer maken met pompoenpitten en walnoten (dat geeft er namelijk nog een extra bite aan).
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter