Vorige week kreeg ik een super mooi stukje vlees van LeJean in de Foodybox, om precies te zijn eenn Black Angus Graan gevoerde Rumpsteak. Verder zaten er ook oranje paprika’s in de box. Daar kan ik wel iets mee combineren dacht ik.
Met dit mooie weer eten wij meestal van de barbecue. We hebben een gasbarbecue en een Cobb. Voor de dagelijkse keuken gebruiken we het vaak de buitenkeuken/gasbarbecue. Het was een stukje voor één persoon, maar door het rijkelijk aan te kleden met groente was het een heerlijk gerecht voor ons tweeën.
Groente heeft ook mijn voorkeur op de barbecue 😉 Al was dit stukje vlees erg lekker. Daarom kies ik ook liever voor een mooi stukje vlees en dan wat minder in plaats voor veel vlees. De ouderwetse barbecue met 80% vlees is niet aan mij besteed.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 of 2 mooie biefstukken of rumpsteak
- 1 flinke ui
- 2 tenen knoflook
- 2 oranje of rode paprika’s
- 10 cherrytomaatjes
- 1 eetlepel ketjap
- sambal naar smaak
- zout & peper naar smaak
Extra nodig een barbecue groentepan.
Bereiding
Begin het liefst 2 uurtjes voor het diner aan de voorbereiding. Dan kun je het vlees en de groente lekker marineren. Maak een sausje van de ketjap, knoflook, zout, peper en sambal. Je kunt best een schepje extra sambal nemen. Doordat de sambal geroosterd wordt is het resultaat minder pittig.
Voor je start met de marinade, snij je de groente in grove stukken. Smeer de groente & het vlees in met de marinade en zet het in de koelkast.
Een half uurtje voor je wilt gaan eten, start je met het roosteren van de groente in de groentepan op een gemiddelde barbecue temperatuur. Let op dat de vlammen je groente niet verbranden. Regelmatig even omscheppen.
De kunst van het grillen van zo’n mooi stuk vlees, laat ik graag aan mijn man over. Hij grilt het stukje vlees aan beide kanten dicht op het hoge vuur en legt het dan een minuut of tien op een hoger rooster, zodat het door kan garen en goed warm is van binnen.
Het is dus even goed timen van beide gerechten. Als de groente bijna gaar is, kun je met het vlees beginnen. De groente kun je natuurlijk ook even op een lager vuurtje zetten of zelfs even helemaal van het vuur verwijderen. Zorg er wel voor dat het daarna weer lekker warm is.
Wij hadden nog een ander gerecht uit de Foodybox, dus geen bijgerecht hier meer bij. Maar wil je dat wel, dan past een groene salade heel goed of een paar gegrilde aardappeltjes.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter