Als mijn dochter niet thuis eet, dan eten we vaak iets pittigs. Vanmiddag zat ik op kantoor tegenover mijn Indische collega’s. Ze nemen altijd allerlei bakjes met curry’s mee, sausjes met yoghurt en naan-brood. Dus dacht ik gelijk: vanavond ga ik voor een makkelijke curry. Binnen 15 minuten staat mijn makkelijke curry op tafel. Mijn curry wordt niet op ze manier gemaakt, zoals mijn Indische collega’s doen (denk ik dan). Ik heb namelijk wel een beetje hulp uit een potje. Uiteraard kritisch gekeken of er niet (te) veel conserveringsmiddelen in zitten. Maar na een dag werken is dit toch wel heel fijn…
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 tenen fijngehakte knoflook
- 1 flinke gesnipperde ui
- 1 blik biologische tomatenblokjes (400 gram)
- 1 blik uitgelekte rode linzen (300 gram)
- 1/2 of 1 eetlepel rode currypasta (afhankelijk hoe pittig je het gerecht wenst)
- 400 gram spinazie
- 2 eetl. yoghurt of kefir
- 2 eetl. fijn gehakte koriander
- volkoren wraps of volkoren rijst
- Eventueel 2 eetl. mangochutney
Bereiding
Fruit de ui en knoflook in 2 minuten lichtbruin. Voeg de curry toe en bak het een half minuutje mee. Vervolgens doe je de tomatenblokjes en linzen erdoor heen. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en laat het geheel nog 5-10 minuten pruttelen. Het is klaar als de linzen en spinazie zacht zijn.
Doe de linzenpasta in een gezellige kom, schep er de yoghurt en koriander overheen en als je wenst een lepel chutney. Mijn kommen zijn van HK living…
We hebben er licht geroosterde wraps bij gegeten in plaats van naanbrood, omdat ik dat nu in huis had en geen tijd had om zelf (koolhydraatarm) naanbrood te maken.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter