Bij Fitchannel zag ik een lekker recept voor een caloriearme gezonde salade. Uiteraard kennen jullie me, ik geef er graag mijn eigen draai aan. Hieronder zie je hoe je deze salade met ansjovis en knapperige croutons maakt. Je kan het als hoofdgerecht eten tijdens de lunch, maar ik eet het ook graag als gezond bijgerecht tijdens de hoofdmaaltijd.
Ingrediënten voor deze caloriearme salade
(als hoofdgerecht voor 2 personen, als bijgerecht voor 3 of 4 personen)
Wil je een heel caloriearme salade, laat dan de croutons weg (gemaakt van brood).
- 2 plakken zuurdesem brood (of je eigen brood, wel een beetje stevig)
- kwart krop ijsbergsla
- 1 blikje ansjovisfilet op water
- 2 eieren
- 3 kleine teentjes knoflook
- 2 eetlepels kwark
- 2 theelepels kappertjes
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 1 theelepel citroensap
- bieslook
- olijfolie
- peper en zout
Hoe maak je de croutons?
Doe een beetje olijfolie in een kom en meng dit met een teen fijn gesneden knoflook en een beetje zout.
Snijd het brood in blokjes, doe ze in de kom en meng alles goed. Leg de broodblokjes op een bakplaat met bakpapier en zet dit ongeveer 12 minuten in een voorgewarmde oven van 180°C. Let op dat het niet te hard gaat, dan moet je de croutons eerder uit de oven halen!
Hoe maak je de salade?
Kook de eieren gedurende 9 minuten. Laat de eieren afkoelen en snijd ze in partjes.
Maak de ijsbergsla schoon en snijd het in stukken. Meng de sla met de dressing (zie recept hieronder). Meng dit met de kappertjes en de Parmezaanse kaas (geraspt). Strooi de croutons erover en garneer de salade met de partjes ei en verse bieslook.
Hoe maak je de dressing voor de salade?
Snijd de ansjovis uit het blik fijn en doe het in een mengkom. Pers 2 knoflookteentjes uit en voeg die bij de ansjovis. Voeg twee eetlepels kwark toe in de kom. Voeg naar smaak wat vers citroensap en peper en zout toe.
Tip: je kunt ook wat extra dressing maken, zodat je later in de week deze dressing nog een keer kunt gebruiken. Bewaar de dressing dan in een goed afgesloten potje in de koelkast.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter