Dit recept voor een tunaburger met een saladewrap komt uit het kookboek Chef met lef. Een kookboek vol stoere recepten, een van mijn favoriete kookboeken!
De salade heb ik wat anders gemaakt, maar de tonijnburger heb ik wel zo gemaakt als in het boek beschreven wordt. Nigel van der Horst, de chefkok, raadt aan om deze tunaburger ook eens te maken als je niet zo’n fan van tonijn bent. Want de smaak zal je verrassen. Wij vonden het in ieder geval heerlijk!
Hoe maak je een tunaburger?
(4 personen)
Ingrediënten tonijnburger:
- 4 blikjes tonijn op water
- 1 rode ui
- paar takjes peterselie
- 1 ei
- 1 eetlepel sojasaus
- peper en zout naar smaak
- 60 gram panko (Japanse broodkruim)
- zonnebloemolie (om in te bakken)
Ingrediënten saladewraps:
- 4 wraps
- zakje rucolasla
- 1 komkommer in plakjes
- avocado in stukken gesneden
- bakje kleine tomaatjes
- kappertjes
Ingrediënten saus:
- 3 eetlepels mayonaise
- geraspte schil van halve limoen
- 1 theelepel geraspte gember
- sap van halve limoen
- klein snufje zout
> Tip: misschien vind je dit ook lekker: tonijnsalade met avocoado en amandelen
Bereidingswijze tunaburger en saladewraps
Laat de tonijn uitlekken. Snijd de rode ui in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Doe dit in een kom en kneed dit met het ei, de sojasaus, peper, zout en panko. Doe het mengsel in een zeef, hang die boven een kom en laat 15-20 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C en maak ondertussen alvast de saladewraps en het sausje.
Leg de wraps op vier borden en verdeel de rucola, avocado, tomaatjes, komkommer en kappertjes hierover.
Meng alle ingrediënten voor het sausje in een kommetje.
Terug naar de tonijn. Druk het vocht er goed uit en maak dan vier burgers van het mengsel. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de tonijnburgers in 1-2 minuten aan beide zijden. Haal de burgers uit de pan en laat ze in de voorverwarmde oven nog even 8-10 minuten nagaren. Daarna kun je de tonijnburgers uitserveren in het midden van de wrap. Serveer het met het sausje.
Eet smakelijk!
PS Meer van dit soort lekkere recepten vind je in het kookboek Chef met Lef.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter