Als het maar even kan, eten wij het liefst buiten. Onze tuin is echt een verlengstuk van de woonkamer. De ene keer zetten we de barbecue aan, maar we koken ook gewoon binnen en dan eten we buiten. Al wil ik de voorbereidingen voor het eten ook al graag buiten doen. Iets dat we graag eten is zo’n eenvoudige, maar toch zeer smaakvolle en gevarieerde Gado Gado salade. Deze Indonesische maaltijd is gezond en bevat veel goede voedingsstoffen. Bovendien kun je het vooraf klaarzetten en snel op tafel serveren. Het is namelijk een koude salade.
Hoe maak je een Gado Gado Salade?
Ingrediënten:
- ongeveer 20 sperzieboontjes (per bord)
- flinke hand witte kool (per bord)
- hand taugé (per bord)
- flinke hand julienne gesneden wortel (per bord)
- 1/4 komkommer (per bord)
- 1 gekookt ei (per bord)
- 2 eetlepels pindakaas (p.p.)
- 1 eetlepel suikervrije sojasaus
- beetje sambal
- zakje gebakken uitjes
Bereidingswijze:
Kook of stoof de sperziebonen naar eigen inzicht en laat daarna gerust afkoelen. Snijd elk ei dat je gebruikt in vier partjes. Snijd de komkommer in grove stukken. Verdeel de sperziebonen, witte kool, taugé, wortel, komkommer en ei in groepjes op een bord.
Hoe maak je de pindasaus?
Pindasaus maak je door twee eetlepels pindakaas, 1 eetlepel suikervrije sojasaus en sambal naar smaak langzaam te koken met wat water (ingrediënten per persoon). Als er een dikke brei ontstaat, schep je de pindasaus in het midden van het bord en je strooit er nog wat gebakken uitjes overheen.
Heerlijk!
Eet smakelijk.
PS Deze salade is zonder rijst. Wil je de maaltijd wat steviger maken, kook dan per persoon ongeveer 75 gram basmatirijst (zie de verpakking) en leg dit ook bij de verschillende groepjes op het bord. Eet je koolhydraatarm, dan kun je kiezen voor koolhydraatarme rijst.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter