Zoals jullie weten, ben ik naast mijn activiteiten voor onze site ook aan het werk voor de Nationale
Postcodeloterij. Daar is net de “Doe maar lekkere vegetarisch” campagne gestart. Daar past een lekkere soepje bij, vond ik. Dan ga ik nog wel een stapje verder dan vega. De soep is vegan. Dus een geheel plantaardige soep. Dat is makkelijk, vele soorten soepen zijn natuurlijk vegan. Mits je geen bouillon van vlees gebruikt.
Thuis wisselen wij het af, vlees, vis en vega(n). Dat is een bewuste keuze die wij maken vanwege onze planeet. Dat vinden wij thuis nog belangrijker dan de gezondheidsvoordelen. Toch is het goed om te weten dat steeds meer wetenschappers aangeven dat minder of geen vlees en vis eten, een positief effect heeft op je gezondheid.
Maar als je vaker vegetarisch eet, draag je ook je steentje bij aan een mooiere wereld. Net als afval scheiden en gebruik maken van zonne-energie. ok is het natuurlijk goed voor het dierenleed. Daarom ga ik altijd naar de scharrelslager. Dan hebben de dieren in ieder geval een zo goed mogelijk leven gehad en zit het vlees niet boordevol “troep”.
Terug naar de soep!
Ik vind deze bloemkool-kerriesoep echt heerlijk. En het is snel gemaakt, met weinig ingrediënten. Ik maak dan ook een volle pan soep, die ik eet tijdens lunch of als makkelijke avondmaaltijd, gecombineerd met een lekker volkorenbroodje.
Hoe maak je een lekkere en eenvoudige bloemkool-kerriesoep?
Ik maak deze bloemkool-kerrie soep met de volgende ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 1 liter groentebouillon (kun je ook geheel zelf maken, zie de link hieronder)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- handje pompoenpitten
- zout, peper en tabasco naar smaak
Bekijk eventueel ook het recept: Hoe maak je zelf groentebouillon?
Bereiding:
Kook de bloemkool in de bouillon, voeg de kerrie en kurkuma toe. Als de bloemkool na zo’n 20 minuten gaar is, doe je alles in een blender (of maak alles fijn met een staafmixer). Daarna terug in de pan en op smaak maken met zout, peper en tabasco. Schenk het uit in een soepkom en garneer het met een klein handje pompoenpitten.
Eet smakelijk!
PS Lees ook eens ons artikel: Op welke manieren kun je bloemkool eten?
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter