Eén van de makkelijkste gerechten die we graag maken (en eten) is frittata. Een lekker eiergerecht dat je op allerlei manieren kunt combineren. Deze keer maakte ik frittata met zoete aardappel, spinazie en kaas. Lekker voor het hele gezin.
Weet je dat je de frittata kunt beschrijven als een combi tussen omelet, pizza en pannenkoek? Ook populair omdat het vaak een koolhydraatarme maaltijd is met als basis ei. Frittata is in Italië ontstaan, eigenlijk als een heel goedkoop gerecht, gemaakt van restjes. Frittata wordt vooral in de koekenpan of in de oven gemaakt. Ik heb deze frittata met zoete aardappel in de oven gemaakt, maar je zou het voor 1 of 2 personen ook prima en snel in een moderne Airfryer kunnen maken. Gebruik dan de bakaccessoires die bepaalde Airfryers bieden. Jenny heeft al gezegd dat ze dat binnenkort gaat doen.
Hieronder deel ik graag het recept voor deze frittata. Het heeft slechts 5 ingrediënten!
Hoe maak je frittata met zoete aardappel?
Ingrediënten
(geschikt voor 4 personen)
- 6 eieren
- 400 gram zoete aardappel
- 400 gram diepvriesspinazie
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 4 sjalotjes
Bereidingswijze:
Laat de spinazie ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappel en de sjalotjes klein (of gebruik die handige hakmachine met trekkoord hiervoor ;-)) Meng de zoete aardappelblokjes, spinazie en gesneden sjalotjes en verdeel het over de bodem van een lage ovenschaal.
Meng in een andere kom de kaas en eieren. Naar smaak kun je eventueel wat zout en/of peper toevoegen.
Giet het eieren/kaas-mengsel over de groenten en plaats de ovenschaal zo’n half uur in de voorverwarmde oven. De frittata is klaar, zodra de eieren goed gestold zijn.
Eet smakelijk!
Andere lekkere frittata-recepten:
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Mijn ervaring met de online gezondheidscheck van &niped - 22 januari 2025
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
Laat een reactie achter