Ben je gek op salades, maar wil je ook eens wat anders, dan is dit een super lekker gerecht. Het is eenvoudig te maken. Deze sperziebonensalade kun je eten als bijgerecht tijdens de hoofdmaaltijd. Maar ook is het lekker bij de barbecue deze zomer.
Hoe maak je deze sperziebonensalade?
Ingrediënten
(maaltijd voor 4 personen)
- 500 gram sperziebonen
- 15 gram muntblaadjes
- blik kikkererwten
- 100 gram feta
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 citroen
- halve theelepel kaneel
- halve theelepel chilipoeder
Bereidingswijze sperziebonensalade
Kook de sperziebonen beetgaar en giet het water daarna af. Rasp de schil van een halve citroen, pers de overige helft uit. Meng de rasp en sap met de olijfolie en kruiden. De munt mag er fijngesneden doorheen.
Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Spoel de gekookte sperziebonen ook af met koud water en laat het goed uitlekken. Mix daarna de dressing door de sperziebonen. Doe ook de kikkererwten erbij. Meng het goed door elkaar. Verkruimel de feta hier overheen (of doe dit voor je ze uitserveert op een bord).
Eet smakelijk!
PS Ook lekker: frittata met sperziebonen en geitenkaas
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter