Laatst was ik in een restaurant en zag daar iets lekkers op de menukaart staan, waar ik op dat moment geen trek in had. Het was wel makkelijk om zelf te maken, dus ik heb een foto gemaakt van de menu kaart (haha). Thuis ben ik op mijn manier aan de slag gegaan met dit goed belegde naanbrood.
Dit is een heerlijke lunch. maar je kunt er ook 2 per persoon eten als diner.
Als vulling wordt er onder andere ook granaatappel gebruikt. Het gaat dan om de zaadjes/pitjes van de granaatappel. Je kunt ze ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Maar als je een granaatappel koopt, moet je zelf de zaadjes eruit halen. Weet je hoe je dat makkelijk kunt doen? Rol de granaatappel eerst. Daarna snijd je de vrucht dwars door het midden en knijp je zo de kleine vruchtjes er uit. Let wel op dat je dit bijvoorbeeld in de wasbak doet. Het kan enorm spatten…
Verder beleg je het naanbrood met allemaal gezonde en voedzame ingrediënten, zoals aubergines, humus en feta. Een verrassende combi van allerlei soorten voeding, maar het smaakt echt heerlijk! Spreekt het jou ook aan? Hieronder vertel ik hoe ik het heb gemaakt.
Je kunt volkoren naanbrood in de meeste supermarkten kopen, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken. Zie dit recept voor kleine naanbroodjes op onze site.
Hoe maak je een lekkere en gezond gevuld naanbrood?
Ingrediënten per persoon
- 1 volkoren pita
- ½ aubergine
- pitjes van ¼ granaatappel
- 1 lepel pittige humus
- ½ rode ui
- 20 gram feta
- beetje peterselie
Bereiding
Snijd de aubergine in plakken en grill deze op de barbecue of in de oven. Als de aubergine zacht is, dan is deze gaar. Rooster vervolgens de naanbroodjes in de oven of ook op de barbecue.
Smeer een laag hummus op de naan en doe daarna ook de ui, feta en granaatappelpitjes er gezellig op. De peterselie kun je als laatste doen, ter versiering. Eventueel kan je er ook nog een blaadje munt op doen. Als je gek bent op tomaat, dan kan dat er ook bij. Ik heb de tomaat nu zelf weggelaten. Wat gehakte nootjes eraan toevoegen kan ook. Het geeft het recept een lekkere extra bite.
Ik hoop dat je het gevulde naanbrood net zo lekker vind als ik het vond.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter