Curry is een van onze favoriete gerechten als dochterlief niet thuis eet. Wij zijn er gek op, maar zij kan het niet echt waarderen. Deze makkelijke curry staat gelukkig in een handomdraai op tafel. Ideaal als we weinig tijd hebben en met z’n tweeën zijn.
Het hoeft van mij echt niet allemaal snel, want koken vind ik leuk. Maar het is ook fijn als het soms lekker snel op tafel staat.
Hoe maak je deze curry met kikkererwten?
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 eieren
- 1 rode peper
- 1 ui
- 1 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel komijn
- Flinke snuf kurkuma
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 blik kikkererwten – afgespoeld en uitgelekt
- Handje verse koriander
- Kokosolie om in te bakken
Bereidingswijze:
Kook de eieren ongeveer 8 minuten, zodat ze hard gekookt zijn. Snij de groente klein. Fruit de ui, knoflook, peper en gember in 2 minuten in een eetlepel kokosolie. Voeg de kruiden toe en fruit het nog een minuutje. Voeg vervolgens de tomaten en kikkererwten toe. Dit kun je zo’n 10-15 minuten laten trekken.
Maak het geheel af met wat blaadjes koriander. Pas op, niet iedereen houdt van koriander dus krijg je gasten laat het dan even achterwege. Wist je trouwens dat het genetisch bepaald is of je wel of niet van koriander houdt?
Curry is trouwens heel lekker met naanbrood.
Eet smakelijk!
PS. Zie ook mijn andere makkelijke curry-recept of lees het artikel: Hoe gezond zijn kikkererwten?
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter