Wraps vind ik altijd erg lekker, maar sinds ik gevoelig voor gluten ben, is het niet altijd even handig om gewone wraps te eten. Het is niet erg als ik af en toe wat gluten eet, maar ik moet het wel echt beperken. Die gluten die ik wel wil eten, bewaar ik voor de spontane momenten. Zoals bijvoorbeeld een broodje in een restaurant.
Thuis eet ik zeker geen gluten meer en dat is echt prima te doen. Zo ook met dit glutenvrije alternatief voor gewone wraps. Gemaakt met ei. Gecombineerd met groenten en gehakt. Het resultaat is een lekkere, voedzame maaltijd!
Hoe maak je zelf glutenvrije wraps?
Ingrediënten voor twee personen:
- 4 eieren
- 400 gram gehakt
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 avocado
- handje gemixte sla
- 4 schepjes crème fraiche
- geraspte Parmezaan
- 1 eetl. Italiaanse kruiden
- zout en peper naar smaak
- olijfolie om te bakken
Bereidingswijze
Snij de groente klein en pers de knoflook. Verwarm twee koekenpannen en doe in beide een scheutje olijfolie. In de ene pan begin je met het fruiten van de ui en knoflook. Daarna kun je de gehakt toevoegen. Daarna mag de paprika meegebakken worden. Doe de kruiden over de groente en eventueel wat zout en peper.
In de andere pan kun je hele dunne omeletjes bakken. Dat doe je door in een kommetje een ei te klutsen en dan op zacht vuur te bakken. Doe dit een voor een, zodat je het rustig en beheerst kan doen. Herhaal dit vier keer. Leg de omeletjes ondertussen even op een bord, dan kunnen ze een beetje afkoelen.
Ondertussen zullen de gehakt en groenten gaar zijn. Op de omeletjes kun je een handje sla doen, vervolgens het gehakt-groentemengsel en maak het af met een schepje creme fraiche en wat Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
PS. Zie ook mijn recept met kantenklare glutenvrije wraps
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter