Het heerlijke van deze salade vind ik de diversiteit aan smaken. De volle warme smaak van de bataat, het zure van de appel, het ziltige van de geitenkaas, het bittere van de rucola en de bite met de ui. Het zou perfect passen in een Ayurvedische keuken!
Hoe maak je deze salade met bataat?
Ingrediënten voor twee personen:
- 1 kleine bataat (zoete aardappel)
- 1 rode ui
- 100 gram rucola
- 1 zure appel
- pompoenpitjes
- 1 eetlepel limoensap
- 3 eetlepels olijfolie
- dikke plak (2 cm) harde geitenkaas
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bataat in blokjes en de rode ui in ringen, meng dit met één eetlepel olie en eventueel een snuf zout. Leg een velletje bakpapier over de bakplaat. Rooster de groente tot de bataat zacht is. Het hangt even af van de grootte van de blokjes hoe lang het duurt. Bij mij duurde het ongeveer 20 minuten.
Als het bijna klaar is, kun je de appel en geitenkaas in stukjes snijden en de limoensap mengen met de olijfolie, zout en peper. Wij vinden het lekkerder als we de pompoenpitjes geroosterd eten. Dat kun je nog even doen in een droge koekenpan. Of zoals ik altijd doe, een hele berg roosteren en vervolgens bewaren in een glazen pot. Dat doe ik ook met pijnboompitjes.
Zodra de groente in de oven klaar zijn (kun je eventueel ook de dag ervoor doen of in de ochtend), kun je de salade op gaan maken. Door de rucola te verdelen over de borden, de groente, kaas en appel hierover verdelen. De finishing touch bestaat uit de vinaigrette en pompoenpitjes.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter