Het is weer tijd voor een lekkere stamppot. Goed vullende maaltijden. Je kunt hier ook makkelijk dubbele porties van maken. Deze stamppot is gemaakt met Chinese kool en rode peper.
Chinese kool bevat heel veel vitamine C. Ook dat is dus een hele goede keuze in deze tijd. In 100 gram spitskool zit al bijna 45% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Eén Chinese kool kan zo een kilo wegen. Je gebruikt een halve kool en krijgt ruim 100 gram binnen (grote eters zeker meer).
Dat wordt nog versterkt door de rode peper. Daar zit ook veel vitamine C in. Alleen gebruik je natuurlijk veel minder.
Hoe maak je deze pittige stamppot met Chinese kool?
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1/2 Chinese kool fijngesneden
- rode peper zonder zaad fijngesneden
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 kilo aardappelen gekookt & gestampt
- 1 ui grof gesneden
- 1 duim gember geschild en geraspt
Bereiding pittige stamppot:
De ui, peper, knoflook en gember even aanfruiten. Als laatste voeg je de Chinese kool er bij. Het geheel even bakken. Maak van de aardappels puree zoals je gewend bent (klontje boter, scheutje melk bijv.).
Stamp de Chinese kool door de aardappelen en eventueel wat zout en peper toevoegen naar smaak.
Eet smakelijk!
PS Zie ook deze originele groentestamppot met zalm zonder aardappelen
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter