Ingrediënten voor 4 personen
- 100 gr. quinoa
- 200 gr. kidneybonen
- 100 gr. kikkererwten
- 200 gr. witte reuzenbonen
- 300 gr. versgedopte tuinbonen
- 200 gr. sperziebonen
- 200 gr. winterpeen
- 200 gr. gele paprika
- 2 handjes peultjes
- 200 ml. groentebouillon
- 2 tomaten
- 2 el. citroensap
- 4 el. appelazijn
- 4 el. olijfolie
- 3 el. fijngesneden peterselie
Bereiding
Spoel de quinoa af en kook het in de bouillon in 15 minuten gaar. Spoel de kikkererwten, reuzenbonen en kidneybonen af en laat ze uitlekken. Maak ondertussen de sperziebonen schoon, snijdt ze in stukken van ongeveer 4 centimeter en kook ze beetgaar in ongeveer 7 minuten. Spoel ze af onder koud water.
Snijd de winterpeen in plakje en halveer deze. Kook ze beetgaar en spoel ze af onder koud water. Blancheer de tuinbonen en pel ze. Snijd de peulen en paprika in dunne reepjes en de tomaten in blokjes. Meng alle ingrediënten, behalve de peulen, door elkaar. Klop van de olie, de azijn en het citroensap een dressing. Maak deze af met zout, peper en wat peterselie. Schep de dressing door de salade en garneer het af met de peultjes.
Genieten maar van deze salade die je het hele jaar door kunt eten.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter