Vandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Een lauwwarme salade met granen naar keuze (neem bijvoorbeeld spelt!), met heerlijke zoete aardappel, cranberries en feta. Snel te maken en een echte verwennerij!
Ingrediënten
Voor de granensalade:
- 250 gram granen naar wens (ik gebruikte bijvoorbeeld spelt)
- 100 gram rucola
- 1 grote zoete aardappel
- handvol gedroogde cranberries
- zout en peper naar smaak
Voor de dressing:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels honing
- 1 theelepel fruitige azijn (appelcider, framboos of naar smaak)
- 1 theelepel kaneel
- 4 salieblaadjes, fijn gehakt
Voor de garnituur:
- 100 gram gekruimelde feta
- handje pompoenpitten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de granen volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Snij ondertussen de zoete aardappel in blokjes, leg op een bakplaat, besprenkel met olie, voeg peper en zout toe naar smaak en laat gedurende twintig minuten roosteren tot de zoete aardappel zacht is en de schil bruin kleurt.
Maak nu de dressing: pel de knoflook en pers hem met een knoflookpers, mix dit door de olijfolie, voeg honing, azijn, kaneel en de fijn gehakte salie toe en zorg dat er een egale dressing ontstaat. Meng de dressing samen met de rucola, de cranberries en de zoete aardappel door de gekookte granen en breng op smaak met zout en peper.
Rooster de pompoenpitten kort in een koekenpan tot ze knapperig worden. Schep nu de granensalade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de gekruimelde feta en de geroosterde pompoenpitten. Je bent klaar om te serveren!
Meer vega kookinspiratie?
Kijk dan eens bij de recepten van De Hippe Vegetariër.
Isabel Boerdam
Laatste berichten van Isabel Boerdam (toon alles)
- Kikkererwtenpannekoekjes met sesamzaadjes en gember - 8 juni 2014
- Lekkere gezonde perentaart - 31 mei 2014
- Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin - 25 mei 2014
nicole zegt
Het lijkt me heerlijk, zeker de combinatie zoete aardappel en rucola. Ik neem het recept mee en ga het snel maken