Als je het de Hippe Vegetariër vraagt de beste taart aller tijden. Perfect als toetje of bij de thee en met amper boter of suiker. Dat is nog eens verantwoord snoepen!
Ingrediënten
Voor het beslag
- 100 gram volkorenbloem 75 gram amandelmeel (gemalen witte amandelen)
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 citroen, rasp
- 1 theelepel kaneel
- 100 milliliter ahornsiroop
- 200 milliliter karnemelk
- 40 gram ongezouten boter, gesmolten
- 1 ei
Voor de garnering
- 2 rijpe handperen
- optioneel: 2 eetlepels suiker
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de bloem met het amandelmeel, het bakpoeder, de citroenrasp en de kaneel in een kom. Voeg dan de ahornsiroop, de karnemelk, de gesmolten boter en het ei toe en meng tot een vloeibaar beslag. Schenk het beslag in een springvorm van ongeveer 24 centimeter, voor de zekerheid kan je de onderkant van de springvorm bedekken met bakpapier om te zorgen dat hij er netjes uit komt.
Schil dan de peren, verwijder het klokhuis en snij in de lengte in plakjes. Beleg de bovenkant van het beslag met de peren en strooi er eventueel een beetje suiker over heen. Bak de taart in 35-40 minuten gaar en goudbruin. Heerlijk om warm te serveren met een bolletje ijs of ricotta gemengd met vanille. Een super dessert!
Meer vega kookinspiratie?
Kijk dan eens bij de recepten van De Hippe Vegetariër. Of in een van onderstaande bakboeken.
Isabel Boerdam
Laatste berichten van Isabel Boerdam (toon alles)
- Kikkererwtenpannekoekjes met sesamzaadjes en gember - 8 juni 2014
- Lekkere gezonde perentaart - 31 mei 2014
- Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin - 25 mei 2014
Pim van Valderen zegt
Beste Isabel,
Ik heb de perentaart precies zo gemaakt als in het recept vermeld staat.
Helaas is de taart niet gerezen en bleef erg klef en nat.
Wat heb ik verkeerd gedaan?
Gebruik een hete lucht oven met onder en bovenwarmte, alles was ook op kamertemperatuur.
Vriendelijke groeten,
Pim