Ik zag dat ik deze rauwkostsalade nog niet met jullie heb gedeeld, terwijl die wel de moeite waard is! Niet alleen in de zomer, maar ook een heel gezonde lunch of bijgerecht in bijvoorbeeld het najaar.
Als we een rauwkostsalade eten, voelen we ons wel een beetje een konijn, want het is wel een beetje knagen. Maar toch heel lekker en heel gezond (veel goede voedingsstoffen en veel vezels!), vandaar dat ik het recept graag voor jullie uitwerk.
Hoe maak je een lekkere rauwkostsalade?
Ingrediënten voor twee personen
- 1 kropje Little gem (mini krop sla)
- 2 stengels bleekselderij
- 1/2 avocado
- 2 wortelen
- 1/2 mango, of mangostukjes uit de vriezer
- 100 gram feta
- 1/3 komkommer
- 2 eetlepels geroosterde pompoenpitjes
Voor de dressing:
- 1 eetl. frambozenazijn
- 1 eetl. olijfolie
- 1 theel. fijne dille (gedroogd mag ook)
- zout en peper naar smaak
Bereiding rauwkostsalade
De bereiding is eenvoudig. Snijd alles in kleine stukken en meng het geheel. Leg het daarna op de borden. Ik begin altijd met de sla fijn snijden en dan bouw ik de rest daarop.
Voor de dressing is het handig om dit even apart in een kommetje klaar te maken en dan over de salade te verdelen.
Kleine tip: rooster in één keer een hele hoop pompoenpitjes (of andere pitten en zaden). Deze kun je heel goed bewaren in een afgesloten oude jam- of pindakaaspot. Eerst even de pitjes af laten koelen. Een paar weken zijn ze zeker houdbaar. Dat is wel zo makkelijk als je net als ik vaak salade eet.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Louis zegt
Je voelt je een konijn…..en ik voel niets om het konijn uit te hangen.
Die beestjes zijn best lief maar hun menu mogen ze houden.
De enige rouwkost die ik wel lust is een frisse salade bij mijn tournedos.
Eigenaardig toch. ouder worden met rauwkost….kan het me niet voorstellen.
Over een tiental dagen komt er nog een jaartje bij en ben ik 82..
En dan eet ik gerechten uit de Vlaamse en Franse keuken die misschien door jou
als ongezond bestempeld worden, maar ze zijn wel super lekker.
Eten om te leven is een noodzaak en als je het combineerd met leven om te eten
is het nog leuk ook.
Groetjes en smakelijk!
Sjefke Bozze zegt
Hoe is het mogelijk dat mensen zich vergelijken met konijnen als ze salade eten. Men weet toch dat niets lekkerder is dan rauwkost en het is nog gezond ook. Er komt een tijd, en dat is niet ver weg, dat het vlees schreeuwend duur wordt. Vooral nu het RIVM redenen zoekt om ons het vlees te ontraden. Met salades kun je aan de voldoende vitamines komen.
Vanessa zegt
Haha dank voor je reactie, je spreekt wel tegen saladefan hoor! Dus ik ben af en toe een blij konijn 😝