Dit is een heerlijk en gezond voorgerechtje dat ik maak met bloemkool. Je kunt het ook als bijgerecht eten. Bloemkool is zo’n veelzijdige groente. Het heeft eigenlijk één nadeel het ruikt niet zo lekker.. We hebben al heel veel verschillende recepten met bloemkool op onze site staan. Maar volgens mij nog geen voorgerecht en is er geen recept dat zo makkelijk is als dit recept!
Mijn schoonmoeder had een halve bloemkool over, dus dat was mooi om mee te experimenteren. Een halve bloemkool met drie personen is toch echt te weinig voor een ouderwetse, aardappelen, groente, vlees maaltijd, maar voor een voorgerecht is het perfect. En zo krijg je op een lekkere manier nog eer groenten binnen.
Hoe maak je gegrilde bloemkool met kaas?
Ingrediënten voor 6 hapjes:
- 6 stronkjes bloemkool
- eetlepel olijfolie
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
Extra nodig: vel bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de bloemkool in ongeveer 8 minuten beetgaar en laat het goed uitlekken.
Leg de bloemkool op een vel bakpapier op de bakplaat. Plet de bloemkool met de onderkant van een glas.
Verdeel de olie, kaas en kruiden over de bloemkool en zet het geheel zo’n 20 minuutjes in de oven. Het is klaar als het lekker knapperig begint te worden.
Blijft het een beetje te zacht, kun je ook nog even de grill aanzetten. Dat maakt het vaak nog even krokanter.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter