Gevulde paprika’s zijn heel eenvoudig klaar te maken in de oven, maar ze zijn ook heel lekker op de barbecue. Door de couscous is het gelijk een gerecht dat vult en dat je het stokbrood achterwege kunt laten ;-))
Ingrediënten
Bereiding: voorbereiding 10 minuten – 30/45 minuten barbecuetijd
- 4 rode of gele paprika’s
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 100 gram gedroogde pruimen
- 200 gram couscous
- olijfolie
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel rozemarijn zout, peper
Bereiding
Maak je ze in de oven: verwarm de oven voor op 175 graden. Steek anders de barbecue aan.
Snijd de wortel in kleine stukjes en braad deze aan met een ui en knoflook. Zet ondertussen de couscous in het water, zodat het kan garen (volgens de aanwijzingen op het pak). Als de couscous gaar is en de wortels een beetje zacht zijn, meng je dit door elkaar.
Snijd de gedroogde pruimen in kleine stukjes en voeg deze toe aan het mengsel. Breng op smaak met koriander, zout, peper en rozemarijn.
Snijd de bovenkanten van de paprika’s af, verwijder de zaadlijsten en vul de paprika’s met het mengsel. Dekseltje er weer op en zet het in een ovenschaal.
Heb je nog wat van de vulling over, kun je dit als bodem in de ovenschaal gebruiken. Dan blijven de paprika’s goed staan.
Zet de paprika’s op de barbecue of in de oven.
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Tip zorg voor het juiste gereedschap. Bijvoorbeeld een groentemand voor op de barbecue.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter