Gisteravond hebben wij thuis genoten van heerlijk én gezond bananenijs. Mijn kinderen vonden het zo lekker smaken, dat ze niet konden voorstellen dat het echt gezond was (en zonder suiker).
Je kunt het heel eenvoudig maken in de blender. Je moet wel een aantal uur van tevoren (liefst langer) de bananen in stukjes snijden en invriezen.
Ingrediënten (4 personen):
- 6 bevroren bananen in stukjes
- klein kopje magere yoghurt (of magere vanille yoghurt)
- eetlepel honing
Tip! Wil je het zuivelvrij houden, dan kun je zelfs de magere yoghurt achterwege laten! Of kies voor kokosyoghurt.
Hoe maak je dit bananenijs?
Je mixt alle ingrediënten in de blender. Let erop, het moet wel een goede blender zijn met een hoger vermogen. Anders kan de blender de bevroren stukken banaan niet aan. In mijn blender gaat het prima.
Laat de blender draaien tot er een smeuïge massa ontstaat. Misschien moet je soms even de stukjes banaan aanduwen. Daarna kun je het uitschenken in schaaltjes en smullen maar!
Je kunt het bananenijs eventueel nog even extra hard laten worden in de vriezer. Direct uit de blender is het meer softijs.
Ook kun je pure chocolade raspen en bovenop het ijs strooien. Smullen maar!
Met walnoten
Lekker en nog gezonder: Verkruimel wat walnoten en voeg die toe aan het bananenijs. Ik vind dat erg lekker! (lees waarom walnoten gezond zijn)
Ken je ook mijn favoriete fluffs? Dat lijkt op zelfgemaakt ijs, maar dan met eiwitpoeder er door.
Echt super lekker!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Meer bewegen topvoornemen voor Nederlanders in 2025 - 26 januari 2025
- 20 ml olijfolie per dag: het geheim voor een betere gezondheid? - 21 januari 2025
- Dagelijkse lichaamsbeweging verkleint het risico op uitzaaiingen bij kanker - 17 januari 2025
Catharina zegt
Hoe kan ik het ijs invriezen zonder dat het kristalliseert?
George zegt
Honing is net zo schadelijk als suiker
Chris zegt
Honing van de imker is natuurlijke suikers veel gezonder dan fabriekshoning en suiker !
Piet zegt
Helaas, suiker is suiker en je lichaam onderscheidt echt niet tussen imkerhoning, massaproductiehoning, kristalsuiker, of geitenwollen rietsuiker.
Hiermee wil ik niet zeggen dat het daarom ongezond is, want suikers zijn een normaal deel van een gevarieerde voeding. Maar de claim dat er “geen suikers” inzitten klopt natuurlijk niet.
N zegt
Ongeacht hoe je het je kinderen leert (ik begrijp het helemaal als het geweldig lekker is en dus ongelofelijk dat het gezond is) dank voor je open(hartige) recept met meerdere vervangende opties! Hey, zo kan het ook -> alleen positiviteit!
Groetjes!
Jenny zegt
Dank je wel, leuk om te horen!
Kim zegt
Leuk idee deze ijsjes. Alleen vind ik het jammer dat je zegt dat je kinderen het zich niet voor kunnen stellen dat dit gezonde ijsjes zijn. Alsof je er trots op bent op de manier waarop hun denken. Wijleren ze dat gezond juist heel lekker is en ongezond (met suikers) onnodig en een beetje dom is. Het is natuurlijk maar net hoe je het brengt naar je kinderen.
En nog een paar tips.. vannilleyoghurt daar zit gewoon suiker in (dan is het dus niet meer suikervrij) en als je er chocolade overheen gaat raspen is er al helemaal niks gezonds meer aan.
Ik ga ze in ieder gevaL wel maken (maar dan met yoghurt en zonder chocolade). Ben benieuwd!
Vanessa zegt
Hallo Kim,
Dank voor je positieve aanvulling. Inderdaad zit er een beetje suiker in vanille yoghurt, maar nog lang niet zoveel als in bananenschepijs.
Als je chocolade neemt met een cacao percentage hoger dan 72% dan is dat wel degelijk gezond. Lees bijvoorbeeld ons artikel over pure chocolade:
https://goedetengezondleven.nl/pure-chocolade-gezond/
PS de negatieve reacties heb ik verwijderd, want wij houden niet van dit soort spam 😉
Gerard van der Leeuw zegt
Het ‘hun denken’ is natuurlijk een beetje … ongezond. Zij denken. Je kunt dit ijs ook met een klein scheutje honing maken. Die honing is wel degelijk gezond. Bijen zij niet gek. Hazelnoten gaat ook prima. Overgiet het eens met vers geperst sinaasappelsap!
Jolanda zegt
Lijkt Me erg lekker ik ga het proberen bedankt voor het delen