Tijdens onze vakantie had mijn vriendin een heerlijk glutenvrij pompoenbrood gemaakt. Zo fijn dat het glutenvrij was, want zo kon ik er ook van genieten! Dat heb ik ook de hele week gedaan 😉
Dit pompoenbrood kun je eten met een plakje kaas of juist met wat zoetigheid, zoals verse aardbeien of zelfgemaakte jam. Of alleen met een beetje roomboter, dat is ook heerlijk.
Om het pompoenbrood te maken, moet je even de tijd nemen, maar het is niet heel moeilijk. Het brood blijft zo een paar dagen goed, dus dat is ook fijn. Je kunt natuurlijk altijd een paar plakjes pompoenbrood in de vriezer doen voor een later moment.
Hieronder deel ik dit gezonde recept!
Lees ook: Hoe gezond is pompoen? En Hoe gezond zijn pompoenpitten?
Hoe maak je een glutenvrij pompoenbrood?
Ingrediënten voor een brood:
- 200 gram pompoen in blokjes
- 6 eieren
- 250 gram amandelmeel
- 2 eetlepels kokosolie
- 5 eetlepels agavesiroop
- 2 theelepels vanille-aroma
- 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels lijnzaad
- 2 eetlepels pompoenpitten (zaden)
- flinke snuf zout
Benodigdheden:
- Velletje bakpapier
- Staafmixer en kom
- Cakevorm van 25 cm
Bereidingswijze:
Rooster de pompoenblokjes in 30-45 minuten gaar in de oven op 180 graden. Je kunt er wat gesmolten kokosolie overheen doen, dan gaat het wat makkelijker.
Pureer de pompoen vervolgens en voeg de overige ingrediënten toe, met uitzondering van de pompoenpitten en lijnzaad. Deze kun je als laatste door het mengsel doen. Je mag het nog verder mixen, waardoor de zaden in stukjes gaan. Die keuze is aan jou. Doe het mengsel in de cakevorm.
Zet de cakevorm met het broodmengsel zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: probeer het ook eens te maken met een eetlepel gedroogde bessen of rozijnen. Dat is iets dat ik zelf zeker ga uitproberen.
Eet smakelijk!
PS. Zie ook dit recept voor glutenvrij pompoenbrood met walnoten.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter