Gisteren zijn 19.000 mensen gestart aan de Puur & Lichter Challenge van Pascale Naessens, bekend van haar boek Puur & Fit. Zie de review van Jenny. We mochten een recept uit de challenge met je delen. Reken maar dat ik ‘m van de week ga uitproberen. Het ziet er toch super uit.
Onder het recept vind je alle info voor de Challenge.
Ingrediënten per persoon
- 1/2 bloemkool
- 1 venkel
- 2 preistengels
- 2 wortelen
- 2 dl room
- 20 g parmezaan
- 50 g gruyère
Bereiding
Kook de bloemkool gaar in water met een scheut olijfolie, peper en zout. Snijd de venkel, de prei en de wortelen in grote stukken. Kook ze beetgaar in water met een scheut olijfolie.
Giet het water af van de bloemkool, voeg 1 deciliter room en 40 gram gruyère toe en pureer. Giet de andere groenten af en schep ze in een ovenschaal. Meng 1 deciliter room met de parmezaan, kruid met peper en giet de room over de groenten. Lepel de bloemkoolpuree over de groenten en strooi de rest van de gruyère erover.
Bak de groenteschotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Je mag de hoeveelheden aanpassen naar eigen behoefte. Ben je een grote eter, doe je veel aan sport of heb je een zwaar beroep, maak dan grotere porties klaar maar houd je aan de combinaties. Niemand mag met honger van tafel gaan.
GRATIS Challenge op Facebook met Pascale Naessens
Op 13 augustus organiseert Pascale Naessens de Puur & Lichter Challenge. Je kunt je aanmelden via de Puur & Lichter de zomer op Facebook en meedoen met de challenge!
Je krijgt elke dag de recepten voor de drie maaltijden die lowcarb en licht zijn. Je gaat je energieker voelen, maakt kennis met en leert eenvoudig deze gezonde nieuwe manier van koken en gezond eten.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter