Risotto is een van onze favoriete gerechten, helemaal sinds ik geen gluten meer kan eten. Dan komt dit echt qua smaakbeleving dichtbij een goede pasta.
In dit geval heb ik een heerlijke rode risotto gemaakt!
Hoe maak je deze rode risotto?
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram risottorijst
- Bakje cherrytomaatjes
- Pot gegrilde paprika
- 2 aubergines
- Parmezaanse kaas
- 2 Bouillonblokjes (liefst mediterrane kruiden van Maggie)
- 2 bollen burrata mozzarella
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 15 gram verse basilicum
- Teentje knoflook
- Scheutje olijfolie
Bereidingswijze van de rode risotto
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de aubergines in kleine blokjes en zet ze in de oven. Tegelijkertijd grill je de tomaatjes tot deze geknapt zijn. De aubergines zijn ongeveer gaar na 30 minuten. De tomaatjes kun je daarvoor al uit de oven halen. Een takje tijm toevoegen geeft wat extra aroma.
Snijd de knoflook heel fijn en fruit het in twee minuten aan in een kookpan in de olijfolie. Voeg de risotto toe en bak het een minuutje. Voeg daarna water toe tot de risotto onder staat. Voeg de bouillonblokjes toe. Blijf dit roeren en aanvullen met water tot de risotto gaar is. Dat is een kwestie van proeven. Zijn de rijstkorrels zacht is de risotto gaar.
Voor dat het gaar is, kun je de tomaatjes en paprika fijn snijden in een blender of hakmolen. Rooster ook de pijnboompitjes kort in een koekenpan.
Meng de aubergines en tomaten/paprikamengsel door gare risotto. Maak de borden mooi op met de buratta mozzarella, basilicum, pijnboompitten en kaas.
Eet smakelijk!
PS. Zie ook andere recepten van mij met risotto:
- Risotto met zalm
- Risotto met tuinerwten
- Risotto met champignons en walnoten
- Risotto met kip en geitenkaas
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter