• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Lunch   Italiaanse broodjes met olijven

Italiaanse broodjes met olijven

Laatste update: 30 december 2019 - Door Vanessa | Leestijd ca. 3 minuten

Puccia – deze kleine Italiaanse broodjes met olijven. Puccia lijken op wangen en daarmee is gelijk de naam verklaard van deze van origine Italiaanse broodjes. Mijn recept is van 100% desem en dat zorgt voor veel smaak, een lange bewaartijd en is ook geschikt voor mensen die geen bakkersgist mogen eten.

Het zijn lekkere zomerse broodjes voor bij een salade, de BBQ of bij een koel glas rosé. Je kunt met dit recept variëren door rozemarijn, zongedroogde tomaatjes en knoflook toe te voegen. Zorg dat het geheel van de vulling niet meer wordt dan ca. 175 gram.

Ingrediënten Puccia – zwarte olijvenbroodjes van desem (ca. 20 broodjes)

  • 500 gram bloem om brood mee te bakken
  • 200 gram rijpe desem
  • 350 gram lauw water
  • 10 gram zeezout
  • 150 gram zwarte olijven met een diepe smaak, grof gehakt
  • semolina of grof maïsmeel

Bereiding

Bereidingstijd: enkele uren door de wachttijd, effectief ben je ongeveer 20 minuten bezig.

Meng het zout met de bloem. Meng hier het desem en zoveel water door dat alle droge delen zijn bevochtigd. Kneed gedurende 10 minuten. Spreid het deeg uit op een werkvlak en verdeel de olijven erover.

Vouw het deeg samen en kneed tot de olijven goed in het deeg zijn verdeeld. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met een geolied stukje plasticfolie en laat op kamertemperatuur enkele uren staan tot het deeg in volume is verdubbeld.

Strooi wat bloem over een werkvlak en haal voorzichtig het gerezen deeg uit de kom. Druk de grote luchtbellen er met de vingers uit. Bekleed twee bakvormen met bakpapier en bestrooi licht met semolina of grof maïsmeel.

Neem een deegschraper en verdeel het deeg in 20 gelijke delen. Vorm hiervan ronde deegballen en plaats er 10 op elk vel bakpapier. Verdeel er licht wat bloem over en dek af met een schone theedoek. Laat 1 – 1 ½ uur rijzen op kamertemperatuur.

Verhit de oven voor op 200 graden C. Bak de broodjes in 25 minuten tot ze bruin en gaar zijn. Wissel halverwege de bakplaten van plaats, zodoende bakt het gelijkmatiger. Laat afkoelen op een rek.

Eet smakelijk!

Dit recept is gemaakt door Irene. Zij organiseert desembroodbak workshops.

Desem

Is een cultuur van ‘wilde’ bacteriën en gisten en wordt gebruikt in plaats van bakkersgist. Je kunt het zelf maken en door het goed te onderhouden heb je er jarenlang plezier van.

Hier leer je wat desem is, hoe je het zelf kunt maken, kunt vermeerderen om ermee te bakken en hoe je het fit en vitaal houdt. Neem je deel aan de betaalde workshop desembrood bakken, dan ontvang je op aanvraag een portie desem zodat je direct met de workshop kunt beginnen.

Gek op broodbakken? Bekijk dan de mogelijkheden van een broodmachine bij de bekende webshops:

  • Fonq
  • bol.com

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Italiaanse bloemkool uit de oven
    Italiaanse bloemkool uit de oven
  • Bruschetta's met tomaat
    Bruschetta's met tomaat
  • Gezonde visburger
    Gezonde visburger

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: brood bakken, desem, gezond brood, Glutenvrij, zelf bakken

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop Afvallen Jasper Alblas

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Overprikkeld brein
  • Oorbellen dragen als je hypersensitief bent
  • Bestaan er ook gezonde verslavingen?
  • Hoe maak je groentespies voor op de barbecue?
  • Rustmomenten voor jezelf inbouwen, hoe doe je dat?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2022 Goed Eten Gezond Leven