We kregen een pakketje van kees-kaas toegestuurd. Omdat het een stuk gezonder zou zijn dan gewone kaas. En wij waren natuurlijk ook benieuwd of het dan wel goed smaakt? Want kees kaas is eigenlijk geen kaas. Het is kees. Door de unieke samenstelling.
Kees-kaas is gemaakt met plantaardige oliën. Hierdoor is het een stuk minder vet dan kaas van dezelfde leeftijd. Door de dierlijke vetten te vervangen door plantaardige oliën is het beter voor het cholesterol. Bovendien is kees lactosevrij (niet geschikt bij melkallergie).
We hebben de oude kaas en de tuinkruidenkaas getest met een lekker glaasje rode wijn (ook goed voor je cholesterol). Jenny heeft de jonge en komijnenkaas getest.
Hoe smaakt deze gezonde magere kees?
Wij vonden de tuinkruidenkaas zo uit het vuistje erg lekker. De kaas is goed romig. De tuinkruiden proef je wel, maar is niet overheersend. Op verjaardagen zie je altijd toastjes liggen bij kaas, maar geef mij maar zo’n stuk lekker uit het vuistje. Dan laat ik de lege koolhydraten van het toastje lekker achterwege.
Op brood
De gerijpte kaas vonden we in het begin wel lekker, maar het stukje dat iets langer in de kaastrommel bleef liggen werd wel een beetje droog. Kortom de kaas gewoon lekker snel opeten. Het is immers goed voor je ;-))
Het lijkt ook of er zoutkristallen in zitten, dat is er lekker bij de extra gerijpte kaas. Maar of het traditionele zoutkristallen of iets anders door de olie zijn, maakt niet uit. Het smaakt gewoon lekker.
Kees bij het koken
Ik heb de kaas in verschillende gerechten gebruikt. Vooral de maten van smelten vind ik naast de smaak ook erg belangrijk, bijv. in pasta of een oven schotel. Dat doet de kaas helemaal goed. Dan merk je bij deze kaas echt geen verschil met een stukje ‘normale’ kaas.
Kees-kaas is verkrijgbaar in vier varianten:
- gerijpt
- extra gerijpt
- komijn
- tuinkruiden
Hoe vond Jenny kees?
Jenny: “Ik vond het verrassend lekker en ga het zeker vaker kopen. Bovendien erg fijn dat het lactosevrij is.”
Jenny verwachtte eigenlijk een soort plastic-smaak, maar dat bleek toch echt niet het geval te zijn. Ook het droge wat vaak wordt gezegd, vond zij erg meevallen (kaas was ook snel op). Al blijft een kaassmaak natuurlijk erg persoonlijk. Een ander groot voordeel vond Jenny dat je de kaas zo makkelijk snijdt. Ook met de kaasschaaf gaat het lekker soepel.
Waar kun je Kees kaas kopen?
Je kunt de kaas o.a. kopen bij diverse supermarkten en kaaswinkels.
Meer info vind je op de site van de keesmakers.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter