Bloemkool is een goede vervanger van nasi. Weinig koolhydraten en ontzettend gezond! Bloemkoolrijst dus, maar hoe maak je dat?
Met een keukenmachine is het maken van bloemkoolrijst echt een peulenschil! Het is nodig om de bloemkool in kleine stukjes te snijden. Met de hand is dat zoals je begrijpt een hele klus. Maar het is te doen, als je dat liever wilt. Ik kies voor mijn keukenmachine (Snijmachine van Moulinex, heel klein & zo leuk om te zien… ). Dan heb je echt makkelijk en snel rijst gemaakt van bloemkool.
Daarna kun je een echte bloemkoolnasi maken! Wat zo fijn aan dit gerecht is: het is koolhydraatarm en heel veel groente. Het smaakt bijna net als gewone rijst, maar je eet ongelofelijk veel groente. Een bord vol!
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kleine bloemkool
- zakje nasi/bami groente
- evt. nasivlees
- 2 theelepels nasikruiden (bijv. van Simply Spices)
- twee eetlepels kokosolie
- en wat je verder bij de nasi doet (satésaus, uitjes, seroendeng, sambal)
Bereiding
Maal de bloemkool fijn en bak deze in de kokosolie in een grote wok. Je hebt echt ruimte in de pan nodig om het gerecht goed om te scheppen. Daarna kun je de overige groente er bij doen en de nasikruiden.
Wil je er graag nasivlees bij, zorg er dan voor dat je dat eerst even bakt in de kokosolie. Haal het vlees uit de pan en doe de bloemkool er in.
Het geheel hoef je maar een 10 minuten te roerbakken en de bloemkoolnasi is klaar.
We mochten vanuit de Foodybox de nasikruiden van SimplySpices testen. Dat zijn allergievrije kruiden. Heel fijn dus voor mensen met een of andere voedselallergie. Ook voor mensen die dat niet hebben. Het zijn heerlijke krachtige kruiden voor zo’n gerecht. Kortom..
Heerlijk makkelijk en gezond!
Bekijk ook onze andere creatieve recepten met bloemkool.
Tip voor de gemakskok! Je kunt nu ook kant-en-klare bloemkoolnasi kopen bij AH.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Vanessa zegt
Hallo Truus,
Dat gaat prima. Even opbakken in een beetje (kokos)olie.
Eet smakelijk,
Vanessa
Truus zegt
Hoi Vanessa
Ik ga t vanmiddag proberen maar wil nog iets weten.
Kan je dit gerecht de volgende dag opwarmen/ nog n keer van eten?
D.e zegt
Moet je de nasi kruiden mengen met water? Of nasikruiden er zo door heen roeren?
Vanessa zegt
Hallo D.E.
Het hangt van de kruiden af of je het nog met water moet mixen. Ik heb dat niet gedaan. Maar als dat op de verpakking staat, zou ik het zeker doen.
Eet smakelijk,
Vanessa
Vanessa zegt
Dank voor je enthousiaste reactie!
Een variatie is ook couscous van bloemkool ook lekker. Even op zoek naar couscouskruiden, ook lekker met kip, cashewnoten en rozijnen…
Met gezonde groet,
Vanessa
Irma zegt
Het was echt heel lekker de bloemkoolnasi en zo snel klaar. Ik heb biologische kipfilet gebruikt