Om eerlijk te zijn was ik erg sceptisch toen ik dit recept zag. Ik ben niet zo’n fan van bonen. Eigenlijk hoor je 400 gram bonen per persoon te verwerken in dit recept. Dat vond ik zelf teveel. Ik heb daarom 200gram bonen per persoon gebruikt, maar ook dat zou zelf nog iets minder kunnen (ben je grote eter of niet). Wij zijn meer van de overige ingrediënten. Maar hou je wel van bonen, kun je er dus meer in doen ;-))
Hieronder vind je het recept voor deze gezonde, makkelijke bonenmaaltijd.
Ingrediënten voor 2 personen
- halve zak (wilde) spinazie
- 3 flinke handen verse basilicum
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie voor de pesto + voor te roerbakken
- 2 tenen knoflook
- 1 blik reuzenbonen (ongeveer 200 gr. per persoon)
- pitjes van 1 granaatappel (of een makkelijk kant en klaar bakje granaatappelpitjes)
- 1 eetlepels geroosterde pompoenpitten
Bereiding
Maak allereerst de pesto door de basilicum, pijnboompitten, olijfolie en knoflook in een blender of met een staafmixer te mengen tot een verse pesto.
Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Roerbak de spinazie, bonen en pesto. Het is al klaar als de spinazie is geslonken en de bonen warm zijn.
Verdeel het over 2 borden. Doe de pompoenpitten en granaatappelpitjes er over.
Echt een verrassende combinatie door de kruidige pesto, romige bonen en zoete granaatappelpitjes.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter