Vorige week plaatsten wij een blog Hoe gezond zijn bananen?. Vandaag krijg je een aantal makkelijke recepten met banaan van ons die allemaal binnen 20 minuutjes klaar zijn:
1. Bananenpannenkoekjes
Mix 1 banaan, 1 ei, een scheutje (amandel)melk en een half kopje (boekweit)meel tot een glad papje. Meng er daarna wat bosbessen doorheen. Bak de pannenkoek in kokosolie op laag vuur zodat deze goed kan garen. Je kunt het nog wat zoeter maken door het daarna te besprenkelen met honing of een andere siroop.
2. Bananenmuffins met noten en rozijnen
Voor 6 (kleine) muffins heb je het volgende nodig: 1 banaan, 1 ei, 1 kopje havermoutvlokken, een scheutje (soja)melk, 1 theelepel kokosolie, een snufje kaneel, 1 (geschilde) appel. Gooi dit allemaal in een beslagkom en pureer dit met de staafmixer.
Daarna doe je er een handvol rozijnen en wat gehakte nootjes (walnoten/amandelen) door. Gooi het in de muffinvormpjes en bak de muffins op 180 graden voor 15-20 minuten in de oven. Je kunt de rozijnen ook vervangen door bosbessen of chocoladestukjes.
3. Bananen-haverkoekjes
Voor 6 koekjes heb je het volgende nodig: 2 bananen,1 kopje havermoutvlokken, snufje kaneel, eetlepel kokosrasp, handvol dadels, theelepel kokosolie. Snijd de dadels in kleine stukjes, pureer 2 bananen in een beslagkom. Doe de havermout, olie, dadels, kokos en kaneel erbij en roer het goed door elkaar. Laat het beslag ongeveer 10 minuten staan om harder te maken.
Schep daarna kleine bolletjes uit het beslag met een ijsscoop en plaats deze op een plaat met bakpapier. Doe deze in de oven voor ongeveer 20 minuten en draai de koekjes na 10 minuten om. Zodoende worden ze aan beide kanten bruin. De dadels kun je uiteraard ook vervangen door rozijnen, gedroogde cranberry’s of chocoladestukjes.
4. Chiazaadpap met banaan
Dit recept is heerlijk als ontbijt! Doe wat (kokos)melk in een diep bord, schep 2 eetlepels chiazaad erbij en laat dit even 5 minuten stollen totdat het een papje wordt. Intussen snijd je wat fruit en noten in kleine stukjes om er doorheen te doen. Tip voor door de pap: banaan, aardbeien, bosbessen, gemengde zaden en noten, kokosrasp, een vanillestokje en wat kaneel.
5. Bananenbonbons met pindakaas en kokos
Smeer een banaan in met pindakaas en rol deze daarna in wat kokosrasp. Stop de banaan een paar minuten in de vriezer en snijd de banaan daarna in kleine plakjes. De pindakaas kun je uiteraard ook vervangen door chocolade en de kokos met nootjes.
Eet smakelijk!
Fotocredits: jamieanne
Angela zegt
Heerlijk en super makkelijk de recepten met banaan!!! Bedankt.
Angela