Vandaag een heerlijk gezond recept voor jullie. Het is een maaltijdsalade met makreel en mango. Makreel is zeer rijk aan omega 3, wat een ontstekingsremmende werking heeft. In combinatie met omega 3 krijg je zo genoeg mineralen en vitaminen binnen in de vorm van groenten. Dat zorgt er tevens voor dat je PH waarden in balans blijven en je niet verzuurd.
Voor makreel ga ik altijd naar mijn favoriete visboer. Als ik geen zin heb om de vis zelf schoon te maken kan ik dat door hem laten doen. Kant-en-klare vis koop ik eigenlijk nooit, ik vind het niet prettig om niet te weten waar mijn vis vandaan komt.
Voor dit recept gebruik ik couscous, wil je het gerecht koolhydraatarm maken? Vervang de couscous door bloemkoolroosjes (10 tot 15 min gestoomd) of quinoa. Of bekijk onze de koolhydraatarme lunchtaart uit de oven.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 100 gram couscous
- 1 mango
- ½ makreel
- 1 rode ui
- 1 handje verse peterselie of koriander
- verse zwarte peper
- zout
Bereiding
Bereidingstijd: 15 minuten
Kook de couscous of quinoa zoals staat aangegeven op de verpakking. Couscous leg ik altijd 3 minuten in een bak met gekookt water. Ik zorg er dan voor dat de couscous ongeveer een half vingerkootje onder water staat. Je kunt altijd nog water toevoegen.
Breng de couscous op smaak met zout, peper en verse groene kruiden. Snij de mango in kleine blokjes en pluk de makreel in stukken. Snipper de ui zo fijn als je kunt en meng nu alles door elkaar.
Eet smakelijk
Dit heerlijke recept hebben we gekregen van Kim van Purefoodie.nl (website niet meer actief, red 2022).
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter