Rineke Dijkinga heeft een grote schare fans als het gaat om voeding en je gezondheid. Bij dit nieuwe (herziene) boek ligt de aandacht vooral op gezonde darmen. Zoals we al vaker hebben geschreven, is een gezonde darmflora enorm belangrijk voor je gezondheid in algemene zin. Veel ziektes of aandoeningen beginnen in de darmen.
Nieuwste boek van Rineke Dijkinga, Weten van (H)eerlijk Eten 2
Dit boek is dus een volledig herziene versie. Dus mocht je de boeken van Rineke al hebben, dan zie je misschien toch wel veel bekende inhoud. Dit boek is absoluut weer moderner en ziet er prachtig uit. Hardcover en mooie afbeeldingen.
Rineke Dijkinga pleit in haar boek voor een gevarieerd eetpatroon. Omdat zij vindt dat je best iets minder gluten, koemelk en soja mag eten, kun je alle recepten eenvoudig glutenvrij, lactosevrij of sojavrij maken. Variatie is de eerste V die Rineke behandelt. Zij pleit voor 7 V’s. Andere belangrijke V’s zijn bijvoorbeeld Vocht en Vezels.
In het boek vind je veel informatie over je darmen. Maar let op, het is beslist niet alleen een informatief boek. Het is vooral een kookboek, met hele goede en heerlijke recepten.
Waarom is er zoveel aandacht voor de darmen? Juist omdat dit belangrijk is voor je gezondheid. Gezonde darmen betekenen:
- minder emotionele klachten
- gezond ouder worden
- een stabiele bloedsuikerspiegel
- een gezond gewicht
- een gezond cholesterolgehalte
- een gezond hart en gezonde bloedvaten
- veel energie (een gezonde zuurbase-balans)
Wat kun je in dit boek vinden?
Ruim 100 recepten en interessante informatie over je welzijn. Dat is een hele korte omschrijving voor een boek dat werkelijk heerlijke recepten bevat met mooie foto’s. Bovendien vind je bij elk recept informatie waarom dit zo goed voor je is. Dit valt onder de Gezonde Weetjes.
Het boek is als volgt ingedeeld:
- Vooraf, met o.a. een voorwoord door maar liefst zes personen en een inleiding over je darmen (15 pagina’s). Ook meer info over de 7 V’s.
- Recepten (ontbijt, tussendoortjes, lunch, soep, voorgerechten, tapas, borrelhapjes, bijgerechten, diner)
- Bijlagen (o.a. over zoetmiddelen, voeding voor het brein en de index)
Voor wie?
Iedereen die darmklachten heeft, maar ook worstelt met gezondheidsklachten kan veel baat hebben bij de tips en recepten van Rineke Dijkinga. Maar ook als je gewoon eerlijk en gezond wilt eten, dan zijn deze recepten absoluut een goede inspiratiebron.
Over Rineke Dijkinga
Mensen informeren over de kracht van eerlijke en onbewerkte voeding. Dat is mijn missie.
Aldus Rineke Dijkinga.
Sinds 2003 heeft ze haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde in Sellingen (Groningen). Dijkinga haalt veel inspiratie uit haar eigen moes- en kruidentuin en wil iedereen duidelijk maken hoe je met gezond en lekker eten je gezondheid positief kunt beïnvloeden.
Praktische informatie
Titel: Weten van (H)eerlijk Eten 2
Ondertitel: Voeding, ons vergeten medicijn – 8e druk, volledig herzien
Auteur: Rineke Dijkinga
Fotografie en styling: Inge Dijkinga
Uitgeverij: WVHE
ISBN: 9789081821582
Prijs: 24,95
Te koop bij o.a. Ako en Bol.com
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
J. zegt
Ik heb dit boek ook al. Maar ik heb veel last van mijn darmen. Is het dan zinvol om dit vernieuwde boek te kopen?
Jenny zegt
Ik vermoed dat het dan niet zinvol is, maar het is misschien verstandig om dit aan Rineke zelf te vragen? Bijvoorbeeld via haar Facebookpagina: https://www.facebook.com/rinekedijkinga/?fref=ts
Ria de lange zegt
Recepten zijn nog het zelfde als voor de herdruk. Heb boek al in mij bezit