In een magazine van de EkoPlaza kwam ik een recept tegen voor rauwe lasagne van tomaat. Nu heb ik mijn eigen variant er van gemaakt – heerlijk als lunch. Zeker tijdens deze warme dagen. Als je er meerdere van maakt, kun je het ook als diner eten. Of als voorgerechtje.
Ingrediënten voor 6 tomaten-lasagnes
- 1 avocado
- 1 bos basilicum
- 1 eeltlepel olijventapenade
- 2 eetlepels gewelde cashewnoten (zeker 4 uur)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 bol mozzarella
- 1 eetlepel Parmezan
- 1 puntpaprika
- 4 tomaten
- 1 courgette
Bereiding
Eerlijk is eerlijk. Je bent zeker wel een half uurtje bezig met het maken van deze lasagna. Maar het is zeker de moeite waard en niets komt uit een pakje of zakje!
Snijd de tomaat, mozzarella en courgette in plakken. En leg deze even apart.
Mix de overige ingrediënten tot een soort puree – pesto met een goede staafmixer. De noten moeten goed geweld zijn, wil je ze kunnen mixen. Spoel ze wel even af voor je de noten toevoegt.
Bouw vervolgens de lasagnes op, door te beginnen met tomaat, dan courgette, lepel saus (mag royaal), mozzarella en zo weer van vooraf aan.
Wij vonden het echt heel lekker! Heel verrassend en voedend door de avocado en noten. Wij hebben hier met z’n tweeën van gegeten als diner.
Eet smakelijk!
PS heb je niet veel tijd om de saus te maken, kun je het ook met een goede verse pesto maken ;-))
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter