Als je op vakantie bent in de streek van de walnoten (Dordogne – Frankrijk), dan kun je deze natuurlijk niet alleen daar laten. Met een flinke zak walnoten en flesje walnotenolie gingen we naar huis.
Deze walnoten zijn echt een stuk lekkerder dan als je ze hier koopt, want ze zijn veel verser. Daardoor zijn ze toch net even minder bitter. Ik heb hier een heerlijke lunch van gemaakt. Heb je geen notenolie, dan kun je natuurlijk ook een goede olijfolie gebruiken. Net zo lekker.
Lees hier: Hoe gezond zijn walnoten?
Lees hier: Hoe gezond is courgette?
Ik heb deze keer een courgette carpaccio gemaakt, met een topping van walnoten en geitenkaas. Echt heerlijk! Hieronder deel ik graag het recept. Weet je dat carpaccio dun gesneden betekent? In dit geval gaat het om de dunne plakjes van de courgette.
Ik geniet er trouwens ook van om de borden mooi op te maken. Zo geniet je extra van je lunch. Je zou deze courgette carpaccio ook als voorgerecht of bijgerecht kunnen maken.
Hoe maak je deze carpaccio met courgettes en walnoten pesto?
Ingrediënten per persoon:
- halve courgette in dunne plakjes
- handje rucola
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 3 plakjes zachte geitenkaas
- handje walnoten fijn gehakt
- 5-6 takjes peterselie
- scheut noten- of olijfolie
- scheutje wittewijnazijn
- sap van een halve citroen
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Snijd de courgette in dunne plakjes. Gebruik hiervoor een keukenmachine of mandoline. Op deze manier krijg je mooie dunne plakken. Maar je kunt het ook eventueel doen met een kaasschaaf of gewoon snijden natuurlijk.
Je hoeft de courgette niet te koken of bakken, je kunt het rauw eten. In combinatie met de dressing van citroen, olijfolie en azijn, smaakt het echt lekker.
Verdeel de courgetteschijfjes mooi op een bord. Leg de rucola hier overheen. Mix de dressing (olie, citroensap en wittewijnazijn eventueel met wat peper en zout) en besprenkel dit over de courgette en rucola. Maak het geheel vervolgens af met de zongedroogde tomaatjes, geitenkaas (in kleine stukjes), gehakte walnoten en de fijngehakte peterselie.
Je kunt de carpaccio eventueel aanvullen met een volkoren of zuurdesem broodje erbij.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter