Dit is weer zo’n receptje, dat handig is als je zoals bij ons thuis te maken hebt met een wisselende samenstelling aan de eettafel. Dochterlief wil altijd na haar hockeytraining eten, in verband met steken in haar zij. We hebben net een heel artikel over geschreven buikpijn tijdens het sporten, dus een logische keuze.
Zelf train ik op dezelfde dagen als zij, alleen is het fysiek iets minder intensief. Ik doe aan agility training, dat is behendigheidstraining met mijn hond. Daar moet ik wel bij rennen, maar niet zo intensief als tijdens een hockeytraining. Frittata is dan ideaal om te maken. Na het trainen kan ze het even makkelijk opwarmen. Net als een soepje, dat seizoen komt er ook weer aan!
Hoe maak je een lekkere frittata met spinazie, paddenstoelen en cheddar?
Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 eieren
- 2 uien
- 400 g paddenstoelenmelange
- 200 g bladspinazie
- 1 eetl. gedroogde tijm
- 150 g geraspte cheddar (liefst zelf raspen van een stuk cheddar)
- 2 teentjes knoflook
- olie om in te bakken
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Snij de uien in halve ringen en bak deze in een vuurvaste ovenschaal of ovenbestendige koekenpan. Doe het op een halfhoge vlam, zodat de uien lekker kunnen smoren en bruin worden. Ondertussen kun je de knoflook of heel fijn snijden of persen en de paddenstoelen in plakjes snijden of scheuren.
Als de uien bijna bruin zijn, kun je de knoflook erbij doen. Na een minuut of 2-3 en alles goed bruin is, kun je de paddenstoelen er bij doen. Als de paddenstoelen gaar zijn en al het vocht er uit, kun je de spinazie toevoegen.
Zet ondertussen de oven aan op 200 graden.
Roerbak het geheel tot het vocht verdwenen in. In een schaal kun je een mengsel maken van de eieren, tijm, zout en peper en de helft van de cheddar. Dit mengsel kun je in de pan doen en alles goed doorroeren. De andere helft van de cheddar kun je er over heen verdelen. Het geheel kan nog een kwartiertje in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter