Zoals jullie weten, probeer ik nu geen tarwe te eten om mijn darmen wat rustiger te krijgen. Ik had de laatste tijd zoveel buikpijn en ik ben nog steeds erg moe. Daarom vermijd ik momenteel bepaalde voedingsmiddelen.
Dit recept dat ik van iemand kreeg, een pompoenbrood met walnoten, mag ik wel eten. Het leek me ook erg lekker en nadat ik het had gemaakt, bleek dat dat ook echt zo was. Het zag er wel wat anders uit dan het voorbeeld, maar daar hebben we volgens mij allemaal wel eens last van 😉 Ik experimenteer daarom graag met koken en bakken, om het steeds weer beter te maken.
De basis voor dit glutenvrije recept is pompoen. En pompoen is heel gezond! Hier hebben we eerder dit artikel over geschreven: Hoe gezond is pompoen? Je kunt kiezen voor kant-en-klare pompoenblokjes uit de koelafdeling of uit de diepvries. Als je pompoen uit de diepvries gebruikt, moet je het wel natuurlijk eerst ontdooien en goed droog deppen.
Hoe maak je dit pompoenbrood met walnoten?
Ingrediënten:
- 200 gram pompoen
- 6 eieren
- 200 gram amandelmeel
- 100 gram (glutenvrije) havermeel
- handje walnoten
- kaneel
- olijfolie
- zout
Bereidingswijze van dit gezonde recept:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Indien nog nodig, snijd je de pompoen in stukjes. Leg de pompoenblokjes op bakpapier op een bakplaat en sprenkel hier wat olijfolie overheen en bak de pompoenblokjes ongeveer 30 minuten in de oven.
Als de pompoenblokjes goudbruin zijn gekleurd, haal je ze de uit de oven en zet je de oven wat lager, op 160 graden. Maak eventueel alvast de walnoten wat fijner.
Kluts de 6 eieren in een kom. Voeg vervolgens de pompoen, de walnoten, de amandelmeel en havermeel toe en mix dit goed door elkaar (bijvoorbeeld met mixer met deeghaken). Je kunt ook een stamper gebruiken.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en schenk het mengsel hierin. Bak het pompoenbrood in 45 minuten op 160 graden gaar in de oven. Het is eigenlijk wel verstandig om er even een sateprikker in te steken, om te zien of het brood goed droog is.
Je kunt het pompoenbrood in plakjes snijden en wat je over hebt in de vriezer bewaren.
Het pompoenbrood kun je eventueel ook beleggen met wat suikervrije jam of honing.
Eet smakelijk!
PS Later zag ik dat dit recept ook op deze site staat. We mogen wettelijk gezien recepten overnemen en delen, maar ik vond het wel zo netjes om dit even te melden. Meestal geef ik meer mijn eigen draai aan een recept in dit geval heb ik het aangedragen recept precies zo gemaakt.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter